Kuva: AOP

Presidentti Joe Bidenilla todettiin korona

18.07.2024 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Biden joutui jättämään kampanjatilaisuuksia välistä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenilla on todettu koronavirustartunta. Asiasta kertovat useat kansainväliset mediat kuten CNN.

Tartunta todettiin keskiviikkona, ja se keskeytti tärkeitä presidentinvaalikampanjan tapahtumia. Siitä huolimtta 81-vuotiaan presidentin olo on hänen lääkärinsä mukaan hyvä ja oireet lieviä. Myös Biden itse on kommentoinut paikalliselle medialle keskiviikkona, että voi hyvin. Hänellä on lisäksi täysi rokotussarja. 

Kampanjan kannalta sairastuminen tulee kuitenkin kehnoon kohtaan, sillä Biden joutuu toistaiseksi olemaan eristyksissä tartunnan vuoksi. Bidenin odotetaan kuitenkin osallistuvan etäyhteydellä kampanjaan niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi torstain kampanjatilaisuuksia pitää Bidenin puolesta hänen varapresidenttinsä Kamala Harris, josta on jopa povattu demokraateille uutta ehdokasta Bidenin heikolta vaikuttavan kunnon vuoksi. 

CNN kertookin, että Biden ei suhtaudu Harrisin ehdokkuuteen enää yhtä jyrkästi kuin aiemmin tai mitä hän julkisuudessa on antanut ymmärtää.

- Hän on vastaanottavainen, eikä niin uhmakas kuin julkisuudessa, yksi demokraateista kommentoi CNN:lle.

Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään marraskuussa. Demokraattien ehdokasta vastassa on republikaanien entinen presidentti Donald Trump.

Lue myös: Presidentti Joe Biden lipsautti sairastavansa syöpää - Valkoinen talo kiirehti oikaisemaan väitteen

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat