Kuva: AOP

Nyt jopa Obamakin epäilee Bidenin mahdollisuuksia jatkaa presidenttikisassa

19.07.2024 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Obaman kanta on muuttunut.

The Washington Postin mukaan jopa entinen yhdysvaltainen presidentti Barack Obamakin epäilee jo nykyisen presidentti Joe Biden mahdollisuuksia jatkaa tämän vuoden presidenttikisassa.

Biden on sekoillut sanoissaan julkisesti useita kertoja viime viikkojen aikana ja vaikuttanut muutoinkin huonovointiselta, mikä on herättänyt laajan keskustelun siitä, onko hän enää siinä kunnossa, että pystyy hoitamaan presidentin tehtävää. Aiemmin Obama on julkisesti ilmaissut kannakseen, että on Bidenin oma valinta, aikooko pysyä kilpailussa mukana sekä puolustanut Bidenin epäonnistumisia vaaliväittelyissä, mutta nyt Obama on The Washington Postin mukaan muuttanut kantaansa ja kertonut lähipiirilleen, että Bidenin tulisi vakavasti harkita kisasta vetäytymistä. 

The Washington Post kertoo Obaman puhuneen kannastan useiden ihmisten kuten myös edustajain­huoneen entisen puhemiehen Nancy Pelosin kanssa, joka on jo puolestaan aiemmin ilmaissut olevansa huolissaan Bidenin ehdokkuudesta. 

Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään marraskuussa, ja demokraattien vastaehdokkaana on republikaanien Donald Trump. Bidenin tilalle on povattu muun muassa nykyistä varapresidentti Kamala Harrisia.

Lue myös: Presidentti Joe Bidenilla todettiin korona

Lähde: The Washington Post

Kilpailut

Uusimmat