Kuva: Shutterstock

Saitko tällaisen tekstiviestin? Poliisilta varoitus massiivisesta huijausviestikampanjasta

13.08.2024 21:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Poliisin mukaan viestejä lähetellään nyt runsaasti muun muassa poliisin nimissä.

Viime aikoina suomalaisia on piinannut massiivinen huijausviestikampanja, kertoo poliisi tiedotteessaan. Tiedotteen mukaan rikolliset ovat lähettäneet viestejä muun muassa poliisin nimissä. Viestien mukana on ollut linkki, jota vastaanottajaa pyydetään klikkaamaan. 

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoverkkoavusteisten rikosten tutkintayksikön yksikönjohtaja, rikosylikomisario Sakari Tuominen kehottaa kansalaisia tarkkavaisuuteen. Hän painottaa, ettei poliisi lähesty kansalaisia viesteillä, joissa on linkkejä.

Jos poliisi tai viranomainen tiedottaa jotain, tulee viesti aina ilman linkkiä. Viesti ei myöskään käske tai hoputa. Viesteissä myös kirjoitusasu on oikeanlainen, eikä siinä ole mitään huomiota herättäviä linkkejä. Suomen poliisin verkko-osoite on https://www.poliisi.fi. Viranomaisten käyttämän Suomi.fi- palvelun osoite on https://www.suomi.fi.

Tuominen painottaa, että nykyaikaiset huijaukset ovat erittäin taitavasti toteutettuja ja kuka tahansa voi mennä lankaan. Siksi jokaisella on syytä tarkkaavaisuuteen. 

Lue myös: Arvontahuijauksen uhri menetti 3500 euroa - poliisi kertoo yleisestä toimintatavasta

Lue myös: Arvontahuijauksen uhri menetti 3500 euroa - poliisi kertoo yleisestä toimintatavasta

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat