Kuva: Shutterstock

Jälleen yksi vilkasliikenteinen katu menee remonttiin Helsingissä

19.08.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Vanhat putkistot vaativat jo huoltoa.

Seuraavaksi Helsingissä menee peruskorjaukseen itäistä kantakaupunkia halkova Aleksis Kiven katu.

Asiasta kerotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa, josta ilmenee remontissa saneerattavan kadun vesijohtoverkostoa. Peruskorjaus alkaa syyskuun alussa ja valmistuu arviolta lokakuussa 2026. Ensimmäisenä korjataan eteläistä päätyä kadusta. 

Aleksis Kiven kadun lisäksi vesihuoltolinjoja parannetaan remontin alkupuolella myös muilla ympäröivillä kaduilla kuten Kinaporinkadulla ja Vaasankadulla. Vanhat putkistot on välttämätöntä uusia.

- Alueen vesihuollon uusiminen on kriittistä vanhojen huonokuntoisten vesijohtojen takia, ja samalla on mahdollisuus tehdä parannuksia liikennejärjestelyihin, kommentoi projektinjohtaja Heikki Kosonen Helsingin kaupungilta.  

Työmaasta voi aiheutua sivullisille melu-, pöly- ja tärinähaittaa, mutta haitat pyritään kuitenkin minimoimaan. Eniten melua aiheuttavasta kalliolouhinnasta ilmoitetaan ennakkoon.

- Urakasta voi aiheutua melu-, pöly- ja tärinähaittaa, mutta pyrimme minimoimaan haitat asukkaille sekä alueella liikkuville. Työvaiheista kallion louhinta, joka suoritetaan pääsääntöisesti kiilaamalla, aiheuttaa eniten melua, mutta louhintatöistä ilmoitetaan etukäteen”, GRK Suomen Sampsa Turpeinen kertoo.  

Työmaa tulee luonnollisesti vaikuttamaan myös alueen liikennejärjestelyihin. Korjaustöiden aikana jalankulku- ja pyöräilyreitteihin sekä julkisen liikenteen pysäkkeihin tulee muutoksia, mutta lopulta remontin aikana liikennejärjestelyjä parannetaan. Remontin valmistuttua Aleksis Kiven kadulle saadaan muun muassa oma pyöräkaista sekä julkisen liikenteen kaista välille Sturenkatu–Fleminginkatu. 

- Väliaikaiset kulkureitit järjestetään esteettömiksi ja kulku alueen kiinteistöihin säilyy koko ajan, Turpeinen vakuuttaa.

Kartta havainnollistaa remonttiin menevää aluetta. (kuva: Helsingin kaupunki)

Lue myös: Tietyt alueet koetaan joukkoliikenteessä muita turvattomammiksi

Lue myös: Uusi raitiovaunulinja aloittaa Helsingissä elokuussa

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat