Kuva: VR

VR:n junat saavat uuden ilmeen - katso miltä junat näyttävät tulevaisuudessa

22.08.2024 09:10 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Myös junat saavat uuden ilmeen.

VR kertoo uudistavansa brändiään entistä raikkaampaan suuntaan. Näin ollen myös junat saavat uuden ilmeen, joka sopii yhteen uudistuneen ulkoasun kanssa. Tiedotteen mukaan VR:n vihreää väriä nähdään tulevaisuudessa junien keuloissa ja kyljissä entistä enemmän. Mukana on myös raitoja. Lopputulos on yhtiön mukaan aiempaa pirteämpi.

- Halusimme ilmeen, joka linkittyy VR:n tunnistettaviin brändielementteihin, kuten vihreään värimaailmaan, mutta on samalla rohkea ja energinen, sanoo VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula.

- Ilmeessä on hyödynnetty vain yhtä vihreää väriä, mutta vaakaraitojen leveyden muutos muodostaa eri vihreän sävyjä varsinkin kaukaa katsottuna. Samalla se synnyttää vahvan liikkeen tunnun, Pentagon Designin designjohtaja Sauli Suomela sanoo.

Nykyinen kauko- ja lähijunien ulkoasu on ollut käytössä vuodesta 2010 saakka. Uuden ulkoasun käyttöönotto vie vuosia, sillä yhteen junavaunuun tehdään kerralla mahdollisimman paljon uudistuksia ja ilmeuudistus toteutetaan siten, ettei se vaikuttaisi junaliikenteen laajuuteen.

Ensimmäiseksi uusi ulkoilme tulee käyttöön VR:n uusissa junakalustoissa: yrityskaupan myötä hankituissa kaukojunissa Ruotsissa syksyn 2024 aikana, uusissa makuu- ja autovaunuissa, jotka tulevat käyttöön vuonna 2025, vuoden 2025 lopussa liikenteeseen palaavissa, aiemmin Allegro-nimellä tunnetuissa SM6-junissa ja uusissa lähijunissa, jotka aloittavat matkustajaliikenteessä vuonna 2026.

Kuvan VR:n uudesta junailmeestä näet alta.

(kuva: VR)

(kuva: VR)

Lue myös: Junamatkailu on nyt suositumpaa kuin koskaan - alkuvuodesta tehtiin ennätysmäärä matkoja

Kilpailut

Uusimmat