Kuva: Shutterstock

Autoilija, osaathan varautua pimeneviin ajokeleihin? Autoliitto ohjeistaa

27.08.2024 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Heijastinliivi on hyvä lisävaruste myös autoon.

Vaikka tällä hetkellä päivisin nautitaan vielä aurinkoisista ja lämpimistä keleistä, alkavat illat jo pimenemään. Tämän vuoksi sekä jalankulkijan että autoilijan on syytä varautua hämärämpiin keleihin, muistuttaa tiedotteessaan Autoliitto.

Lenkkeilijälle hyvä varuste on tietenkin heijastin, joka mahdollistaa näkymisen pimeälläkin kelillä.

- Jos lenkkeilijä ei ole varautunut pimeyteen käyttämällä heijastinliiviä, heijastavaa laadukasta vaatetta tai heijastinta, jää hän helposti ajoneuvojen kuljettajilta huomaamatta, varoittaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Autoilijoiden sen sijaan tulee kiinnittää huomiota tuulilasiin ja sen kuntoon. Naarmuilla oleva tuulilasi saattaa nimittäin vaikeuttaa liikenteen havainnointia. 

- Autoilijoiden onkin tärkeää puhdistaa autojensa tuulilasit säännöllisesti molemmin puolin. Jos sitä ei ole tullut vähään aikaan tehtyä, on juuri nyt oikea hetki. Lisäksi pitää tarkastaa valojen toiminta ja puhtaus sekä huolehtia siitä, että ennen hämärtymistä tulee kytkettyä ajovalot ja takavalot päälle huomiovalojen sijaan, Vesalainen muistuttaa.

Autoon on syytä hankkia myös heijastinliivi, joka auttaa autoilijaa näkymään, mikäli auto esimerkiksi teknisen vian vuoksi jättää tien pientareelle. 

- Liivit tulisi sijoittaa autoon niin, että ne ovat tarvittaessa nopeasti kuljettajan ja matkustajien saatavilla – ei siis tavaratilan välipohjassa, matkatavaroiden alla, Vesalainen muistuttaa.

 Lue myös: Helsingin suurin katuremontti siirtyy viimein uuteen osoitteeseen - monen odottamat raitiovaunut palaavat

Lue myös: Joukkoliikenteessä näkyy viikoittain ikävä ilmiö: "Rikosnimike voi olla esimerkiksi lievä väärennys"

Lähde: Autoliitto

Kilpailut

Uusimmat