Kuva: Shutterstock

Kuhmoisten asemuseon vyyhti kasvaa - taas uusi rikos ja yhteensä jo lukuisia eri epäiltyjä

29.08.2024 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Viimeisin rikosepäily on eiliseltä.

Poliisi on tiedottanut tänä aamuna lisää Kuhmoisten ase- ja varusmuseoon kohdistuneista murroista. Museo on joutunut kesän aikana jo kahdesti murron kohteeksi, mutta viimeisin käänne nähtiin tällä viikolla, kun poliisi otti jälleen kiinni kaksi henkilöä museon ryöstöstä.

Keskiviikkona museolle hälytettiin poliisi, kun alkutietojen mukaan pihalla ajoneuvoon lastattiin pitkäpiippuisia aseita. Lisäksi paikalle tullutta omistajaa on ryöstön yhteydessä myös pahoinpidelty. Poliisi tavoitti tekijät Kangasalta, ja kiinni otettiin vuosina 1974 ja 1979 syntyneet pirkanmaalaiset miehet. Seitsemän pitkäpiippuista ryöstettyä asetta löytyi ajoneuvosta kiinnioton yhteydessä. Koska kyseessä oli lupavapaita mustaruutiaseita, keskiviikon tapausta ei tutkita ampuma-aserikoksena, mutta kuitenkin ryöstönä, pahoinpitelynä, törkeänä pahoinpitelynä ja lisäksi rattijuopumuksena. 

Keskiviikkoa ennen asemuseoon on murtauduttu jo kahdesti aiemminkin. 2.-3.7. poliisi sai ilmoituksen ensimmäisestä murrosta, jossa anastettiin kymmeniä toimivia ampuma-aseita. Poliisi otti kiinni vuonna 1974 syntyneen miehen, joka myönsi tekonsa. Yhteensä yli 30 varastetusta aseesta poliisi on takavarikoinut kahdeksan. Valtaosan epäillään tulleen jo välitetyksi eteenpäin.

Sittemmin asemuseoon murtauduttiin vain viikon sisällä uudelleen, mutta teosta epäillyt pirkanmaalaiset 1974 ja 1985 syntyneet miehet eivät saaneet sillä kertaa vietyä aseita. Miehet ovat myöntäneet syyllisyytensä.

Epäiltyjen lista kasvaa

Kaiken kaikkiaan poliisilla on koko tapahtumasarjassa jo lukuisia eri epäiltyä. Suurta osaa epäillyistä epäillään aseiden kätkemisestä. Törkeästä kätkemisrikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta ovat epäiltyinä vuosina 1987 ja 1990 syntyneet miehet sekä 1963 syntynyt nainen, jotka ovat pääosin kiistäneet rikokset. Kätkemisrikoksista ovat epäiltyinä myös vuosina 1995 ja 1990 syntyneet miehet sekä vuosina 1985 ja 1992 syntyneet naiset. He taas ovat pääosin myöntäneet tekemänsä rikokset. 

Murtojen lisäksi rikosnimikkeitä on vyyhdissä muitakin, epäiltyjä epäillään muun muassa ampuma-aserikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, huumausaineiden käyttörikoksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta, rekisterimerkintärikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Olemme uutisoineet asemuseon murroista vaihe vaiheelta, lisää aiheesta pääset lukemaan alta.

Lue myös: Asemuseon murtoon liittyvien epäiltyjen jäljille päästiin - edelleen kymmeniä aseita kateissa

Lue myös: HS: Asemuseoon yritettiin murtautua jo toista kertaa viikon sisään

Lue myös: Yli 30 käsiasetta varastettu näyttelytilasta Kuhmoisissa

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat