Kuva: AOP

ABBA vaatii Trumpia lopettamaan musiikkinsa luvattoman käytön vaalikampanjassa - Trump venkoilee

30.08.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Useat muutkin artistit ovat kieltäneet musiikkinsa käytön Trumpilta.

ABBA-yhtye on vaatinut Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivää Donald Trumpia lopettamaan yhtyeen musiikin luvattoman käytön.

Trump on soittanut ABBA:n kappaleita kampanjatilaisuuksissaan. Asia selvisi yhtyeelle edustajineen verkossa leviävistä videoista kampanjatilaisuuksista. 

ABBA:n edustaja on kommentoinut muun muassa uutistoimisto Associated Pressille, että yhtye ei ole antanut lupaa käyttää musiikkiaan Trumpin kampanjassa, eikä lupaa ole Trumpin toimesta edes kysyttykään. 

- ABBA ja sen edustajat vaativat viipymättä poistamaan tällaisen sisällön. Pyyntöä [käyttää musiikkia] ei ole vastaanotettu, joten lupaa tai lisenssiä ei ole myönnetty.

Trumpin kampanajatiimi sen sijaan väittää, että lupa on kysytty ja saatu. 

ABBA ei ole ainoa, joka kieltää musiikkinsa käytön Trumpilta. Näissä vaaleissa muun muassa Celine Dion ja Beyoncé ovat joutuneet vaatimaan Trumpia lopettamaan kappaleidensa käytön. Viime vaaleissa vuonna 2020 puolestaan useat musiikintekijät kuten Bruce Springsteen, Rihanna, Phil Collins, John Fogerty, Neil Young ja Guns N’ Roses kielsivät Trumpia käyttämästä musiikkiaan vaalikampanjassa.

Lue myös: Beyoncé antoi hittikappaleensa Kamala Harrisin vaalikampanjan käytettäviin

Lue myös: Kamala Harris ohitti jo mielipidemittauksessa Donald Trumpin

Lue myös: Obama ilmoitti tukevansa Harrisia presidentiksi

Lähde: AP

Kilpailut

Uusimmat