Kuva: AOP

Verohallinto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut - sopeutustarve lähivuosille kymmeniä miljoonia euroja

03.09.2024 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Neuvottelut koskevat satoja henkilöitä.

Verohallinto tiedottaa aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut. Vähennystarve on Verohallinnon mukaan arviolta enintään 200 henkilöä. Neuvottelut tulevat koskemaan noin 900 Verohallinnon työntekijää. 

Osa työpaikoista joudutaan vähentämään muun muassa toiminnan uudelleen järjestämiseen liittyvistä syistä, kuten osan tehtävistä automatisoituessa. Taustalla vaikuttaa kuitenkin myös Verohallinnon määrärahojen merkittävä pienentäminen.

– Olemme tilanteessa, jossa osalla virkamiehistämme tehtävät ovat vähentyneet tai vähenevät olennaisesti ja muutoin kuin tilapäisesti. Tietyt tehtävät ovat vähentyneet muun muassa automatisaation, suunniteltujen asiakaspalvelutavoitteiden uudelleen mitoituksen, työtapojen muokkaamisen sekä tehtävien tai organisaation uudelleenjärjestelyjen takia, sanoo pääjohtaja Markku Heikura.

Säästötarve miljoonia

Valtionhallinnon säästötoimenpiteiden vuoksi Verohallinnon sopeuttamistarve toiminnalleen on ainakin 60 miljoonaa euroa vuoden 2027 loppuun mennessä.

Kun Verohallinnon määrärahoja on pienennetty, on Verohallinnon tiedotteensa mukaan aiempaa haastavampaa tarjota uusia työtehtäviä, niille joiden työtehtävät ovat vähentyneet toiminnan muutosten vuoksi. 

Yhteistoimintaneuvottelut kestävät kuusi viikkoa.

Lue myös: Verohallinto on kerännyt tänä vuonna jo kymmeniä miljardeja euroja veroa

Lue myös: Pian voimaan astuvat leikkaukset vaikuttavat puoleen miljoonaan ihmiseen - tähän ryhmään osuvat pahiten

Lue myös: Veronpalautukset voivat jäädä saamatta, jos et ole ilmoittanut tätä oleellista seikkaa

Lähde: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat