Kuva: AOP/ Jarno Kuusinen

Kaupunkipyörät voivat pian saada monen kaipaaman uudistuksen - asia käsittelyssä

11.09.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Uudistus palvelisi pyöräilijöitä entistäkin paremmin.

Tulevaisuudessa voi olla mahdollista siirtyä kaupunkipyörien kyydissä kaupunkien rajojenkin yli. Tällä hetkellä yhteistyötä tekevät vain Helsinki ja Espoo yhteisillä pyörillään, mutta esimerkiksi Vantaan kaupungilla on kokonaan omat pyöränsä, eikä käyttäjä voi käyttää samalla rekisteröitymisellä pyöriä ristiin. 

Tällä hetkellä valmistellaan seudullista kuntien ja HSL:n yhteistyösopimusta kaupunkipyöräjärjestelmään. Tällä hetkellä seudulliseen kaupunkipyöräjärjestelmään harkitsisivat liittyvänsä Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi Kauniainen, Sipoo, Kirkkonummi, Siuntio, Tuusula, Kerava, Hyvinkää ja Nurmijärvi. Tällöin käyttäjä voisi yhdellä tilillä käyttää näitä kaikkia ristiin huolimatta siitä, missä kaupungissa milloinkin sattuu olemaan. 

Tällä hetkellä eri vaihtoehtoja kuitenkin vasta suunnitellaan ja kilpailutetaan. Tärkeää olisi löytää sellainen palvelu, joka mahdollistaisi kuntien yhteistyön, mutta tulisi myös käyttäjille edulliseksi ja käytännölliseksi. Lisäksi on suunniteltava esimerkiksi asemien paikat ja järjestelmän taloudellinen kannattavuus. 

Helsingin, Espoon ja Vantaan nykyisten kaupunkipyöräpalvelujen sopimuskaudet päättyvät kauden 2025 päättyessä, eli uusien sopimusten pohdinta on ajankohtaista piankin. Kilpailutus käynnistyy tänä syksynä.

Lue myös: Raitiovaunujen reitit muuttuvat lähes 1,5 vuodeksi Helsingissä

Lue myös: Metrolinja katkeaa myös ensi vuonna

Lue myös: Helsingin suurin katuremontti siirtyy viimein uuteen osoitteeseen - monen odottamat raitiovaunut palaavat

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat