Kuva: AOP

Eduskuntatalon pääovien pylväät on töhritty - teon motiivi ilmoitettu

25.09.2024 10:05 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Poliisi tiedottaa ottaneensa kymmenen henkilöä kiinni.

Eduskuntatalon pylväitä sotkettiin maalilla keskiviikkoaamuna, tiedottaa Poliisi. Poliisi tutkii tapahtunutta tällä hetkellä törkeänä vahingontekona. 

Eduskuntatalon portaille jäi tapahtuneen jälkeen 10 henkilöä, jotka poliisi otti kiinni. Teon taakse on ilmoittautunut ruotsalainen Återställ Våtmarker -aktivistiryhmä ja Elokapina. 

Elokapina julkaisi Instagram-tilinsä tarinoissa tekstin, jossa ottavat kantaa teon motiiviin. 

"Tämä tapahtuu nyt. Miksi? Suomalainen valtionyhtiö Neova louhii turvetta Ruotsissa ennennäkemättömällä tavalla ja aiheuttaa enemmän päästöjä kuin kaikki Ruotsin kotimaan lennot yhteensä. Neova on Ruotsin suurin turvetuottaja ja vastaa 72 prosentista Ruotsin turvetuotannosta. Valtionyhtiö nostaa siis tukia samalla kun tuhoaa turvesoita Ruotsissa", 24 tuntia näkyvässä kirjoituksessa lukee. 

Elokapina on myös lisännyt Instagramiin tiedon maalin olevan vesiliukoista. 

Ruotsalainen Återställ Våtmarker -aktivistiryhmä on julkaissut tapahtuneesta töhrinnästä videon Facebook-tililleen. Julkaisussa kirjoitetaan teon olleen viesti, jota ei voi sivuuttaa.

"Viestimme Neovalle ja Suomen hallitukselle on, että juhlat on ohi! Lopettakaa fossiiliset tuet ja turpeen louhinta. Tämä on viesti, jota ei voi sivuuttaa - vaakalaudalla ei ole vain meidän elämämme vaan myös kaikkien tulevien sukupolvien elämä", kirjoitetaan julkaisussa vapaasti suomennettuna. 

Lue myös: Onnibus saa kaivatun muutoksen

Lue myös: Islannissa havaittiin ensimmäinen jääkarhu kahdeksaan vuoteen – poliisi joutui ampumaan eläimen

Lue myös: Islannissa havaittiin ensimmäinen jääkarhu kahdeksaan vuoteen – poliisi joutui ampumaan eläimen

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat