Kuva: AOP/Ismo Pekkarinen

Yle aloittaa muutosneuvottelut

26.09.2024 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Työpaikkoihin voi tulla muutoksia

Yle tiedottaa aloittavansa muutosneuvottelut. Taustalla on yhtiön muuttuva organisaatiorakenne, jolla pyritään tehostamaan toimintaa ja vastaamaan paremmin tulevaisuuden tarpeisiin alalla. 

Muutosneuvotteluiden piirissä on 209 henkilöä. Työpaikkojen karsimista ei kuitenkaan suunnitella, mutta neuvottelut voivat tarkoittaa tehtävien ja roolien muuttumista. 

- Pyrimme vahvempaan strategiseen ohjaukseen, suoraviivaisempaan johtamiseen ja uudistumisen paremmin mahdollistavaan toimintamalliin, kommentoi Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja Marit af Björkesten.

Muutoksia tullaan näkemään muun muassa johdon tasolla. Esimerkiksi Ylen Uutis- ja ajankohtaisyksikön johtotiimi pienenee, sillä Yle Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen siirtyy Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajaksi lokakuussa, kun nykyinen johtaja Jouko Jokinen jää eläkkeelle vuoden vaihtuessa. Tämä tarkoittaa lisäksi myös urheilu- ja tapahtumasisältöjen siirtymistä osaksi uutis- ja ajankohtaisyksikköä.

Kaiken kaikkiaan Ylen johtajalle raportoivien päälliköiden määrä vähenee yhdestätoista viiteen eli yksikön johtamisrakennetta tiivistetään.

Lue myös: Moni suomalaisyritys aikoo korvata työntekijöitä tekoälyllä - alat, joihin vaikuttaa eniten

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat