Kuva: shutterstock

Työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut - säästötarve on miljoonia

26.09.2024 15:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Säästötarve on miljoonia.

Työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Enimmillään yhteistoimintaneuvotteluissa voidaan vähentää 40 työpaikkaa. Neuvottelut käynnistyvät taloudellisista ja tuotannollisista syistä.

Säästöjen tarve on miljoonia euroja sekä ensi vuonna että tulevina vuosina. Säästötarve on vuodelle 2025 3,3 miljoonaa euroa ja vuodesta 2026 eteenpäin 4,7 miljoonaa euroa. Säästöt on tehtävä ministeriön talouden tasapainottamiseksi sekä toimintakyvyn turvaamiseksi jatkossa.

- Sopeutustoimien on oltava etupainotteisia, vastuullisia ja tehokkaita, jotta ne vakauttavat ministeriön toimintamenot tuleviksi vuosiksi. Samalla niiden on turvattava ministeriön lakisääteisten tehtävien toteuttaminen ja uuden strategian mukainen toimintakyky ja uudistuminen, kommentoi TEM:n kansliapäällikkö Timo Jaatinen

Taustalla vaikuttaa se, ettei ministeriön vuosittainen toimintamenomääräraha ole enää viime vuosina vastannut nykyistä kulurakennetta. Lisäksi taustalla on hallitusohjelmassa määritellyt valtionhallinnon tuottavuustavoitteet ja tämän kevään kehysriihessä päätetyt lisäsäästöt ja aiempien säästöjen aikaistuminen.

Lue myös: Yle aloittaa muutosneuvottelut

Lue myös: Suomalaisten taloudellisessa luottamuksessa tapahtui historiallinen muutos

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö 

Kilpailut

Uusimmat