Kuva: Shutterstock

Saksassa suljettiin osa juna-asemasta vaarallisen viruksen vuoksi

03.10.2024 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Marburg-virus on hyvin vaarallinen ihmiselle.

Saksassa Hampurin kaupungissa suljettiin osa päärautatieasemasta, koska sille matkanneen pikajunan matkustajilla epäillään vaarallista marburg-viruksen tartuntaa. 

Matkustajat, joilla tartuntaa epäillään, ovat nuori pariskunta, joka oli matkustellut Ruandassa. Toinen heistä on muun muassa saksalaisen Bild-lehden mukaan lääketieteen opiskelija, joka oli hoitanut Ruandassa ollessaan henkilöä, jolla myöhemmin todettiin marburg-virustartunta. Pariskunta alkoi oireilla junamatkan aikana Frankfurtista Hampuriin, mutta tartuntaa ei ole vielä kuitenkaan vahvistettu. 

Asemalta suljettiin kokonaan laitureita, jotka saatiin kuitenkin myöhemmin avattua uudelleen.  Pariskunta vietiin paikalta sairaalahoitoon. Operaatio ja sulku asemalla kesti yhteensä useita tunteja. 

Pikajunan kyydissä oli jopa 200 ihmistä, ja poliisi selvittää tällä hetkellä, ketkä näistä olivat kontaktissa sairastuneen pariskunnan kanssa.

Itä-Afrikan Ruandassa virus leviää tällä hetkellä vaarallisesti. Marburg-virus on hyvin vaarallinen ja tappava, WHO:n arvion mukaan jopa 88 prosenttia viruksen saaneista menehtyy siihen. Viruksen oireet ovat muun muassa kuumetta, päänsärkyä, oksentelua ja ripulia. Alunperin virus on levinnyt ihmiseen lepakosta, mutta se voi tarttua myös ihmisestä ihmiseen esimerkiksi veren, ruumiinnesteiden tai pintojen välityksellä.

Lue myös: Saksassa huolta herättänyt, vaarallinen virusepäily osoittautui aiheettomaksi

Lue myös: WHO: Ebolaan verrattu Marburgin tauti leviää Guineassa

Lähde: BBC, WHO, Bild

Kilpailut

Uusimmat