Kuva: Shutterstock

Pyöräilijä, olethan kirjannut tämän tiedon ylös? On ensisijaisen tärkeä, mikäli pyörä varastetaan

04.10.2024 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Poliisi muistuttaa pyöräilijöitä lukitsemaan kulkupelinsä ja säilyttämään sitä lukkojen takana.

Itä-Suomen alueella poliisin tietoon on tullut tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä vähän vajaa 900 polkupyörävarkautta. Sähköpyöriä varastetuista pyöristä on ollut hieman yli 200 kappaletta. Varastettujen polkupyörien arvot ovat vaihdelleen muutamasta kympistä tuhansiin euroihin. Kalleimmat anastetut pyörät ovat olleet jopa 6000 euron arvoisia. Mikäli oma polkupyörä siis lähtee varkaan matkaan, voi kyseessä olla isokin rahallinen menetys. 

Poliisi muistuttaakin pyöräilijöitä lukitsemaan kulkupelinsä ja säilyttämään sitä mahdollisuuksien mukaan myös lukkojen takana. Vakuutusyhtiöt edellyttävät korvausharkinnassaan, että anastettu polkupyörä on ollut lukittuna, ja tämän lisäksi pyörän lukitseminen ennaltaehkäisee hetken mielijohteesta tapahtuvia varkauksia, 

Myös polkupyörän tunnistetietojen ylös kirjaaminen on todella tärkeää, mutta monilta pyöräilijöiltä tämä tuppaa unohtumaan, poliisi kertoo tiedotteessa. Polkupyörän yksilöivä tunnistetieto eli runkonumero kannattaisi kuitenkin ehdottomasti kirjata muistiin, koska sillä on merkittävä vaikutus rikosten selvittämisessä. Ilman tunnistetietoa anastettua omaisuutta ei voi niin sanotusti etsintäkuuluttaa. 

- Olisi ensiarvoisen tärkeää, että polkupyörän omistajat kirjaisivat tuon polkupyörän runkonumeron itselleen muistiin. Tämän lisäksi olisi hyvä kirjata polkupyörästä ylös pyörän merkki ja malli sekä pyörän väri. Helpointa nämä tiedot on tallentaa esimerkiksi ottamalla niistä kuvia omalla puhelimella ja pitää kuvat tallessa siltä varalta, jos polkupyörä varastetaan, ohjeistaa rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista.

Lue myös: Kolme karhunpentua jäi junan alle Kolhossa

Lue myös: Erikoinen tilanne Valtatie 4:llä: Mies ajoi moottoritietä väärään suuntaan useita kilometrejä

Lue myös: Kaksi teiniä joutui happoiskun kohteeksi Lontoossa - molemmat sairaalaan

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat