Kuva: Shutterstock

Lumisade voi heikentää viikonloppuna ajokeliä - varaudu näillä alueilla

05.10.2024 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ensilumi voi sataa muuallakin kuin Lapissa.

Vaikka eletään vasta lokakuun alkua, varoittaa Ilmatieteen laitos lumisateen heikentävän viikonloppuna autoilevien ajokeliä.

Valppaana kannattaa olla autoillessa aina Keski-Suomesta Keski-Lappiin ulottuvalla alueella, sillä siellä sateet voivat tulla räntänä ja lumena. Lauantaita vietetään suuressa osin maata vielä poutasäässä, mutta sunnuntaina Suomen ylle leviää sateita kaikissa olomuodoissaan.

Koillismaalla ja Lapin kaakkoisosassa lunta voi tulla kerralla enemmänkin. Vuorokauden lumikertymä voi nousta jopa yli 10 senttimetriin. Lapissa ensilumi on jo aiemmin satanut maahan, mutta nyt lumisateen mahdollisuus on todellinen etelämpänäkin.

- Pohjois-Lapissa on jo saatu ensilumi maahan, mutta viikonloppuna maa saadaan valkeaksi paikoin myös Lapin eteläpuolella. Varsinkin Koillismaalla tilanne on syytä huomioida, jos täytyy lähteä autolla liikenteeseen. Lumisateeseen ei missään nimessä pidä lähteä liukasteleman kesärenkailla, ennustaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

Lisää sateita on odotettavissa pitkin ensi viikkoa. Aivan etelään ensilunta ei kuitenkaan vielä ennusteissa näy.

Lue myös: Ensilumi on satanut osaan maata

Lähde: Ilmatieteen laitos

Kilpailut

Uusimmat