Kuva: AOP/Tomi Natri

Nämä seikkailupuistot suljetaan - Leos Hoplop irtisanoo noin 70 henkilöä

24.10.2024 18:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Yhteensä viisi seikkailupuistoa suljetaan.

Seikkailupuistoyhtiö Leos HopLop on saanut 7. lokakuuta alkaneet muutosneuvottelunsa päätökseen. 

Yhtiö sulkee neuvotteluiden lopputuloksena viisi seikkailupuistoa ja arviolta 70 henkilön työsuhde päättyy. Alun perin arvioitiin, että yhtiöllä olisi ollut tarve sulkea enimmillään jopa 10 seikkailupuistoa, mikä olisi vaikuttanut yli 200 työsuhteeseen. 

"Lopputulos oli parempi kuin aluksi arvioitiin, mihin vaikutti erityisesti leikkipuistojen vuokranantajien ymmärrys ja tuki", yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Tulevina viikkoina yhtiö sulkee seuraavat seikkailupuistot: Leo’s Turku, HopLop Vantaanportti, HopLop Lohja, HopLop Tampere Linnainmaa ja HopLop Tampere Pirkkala.

Yhtiö kertoi syyskuussa hakeutuneensa yrityssaneeraukseen.

"Sota Ukrainassa, inflaatio ja isot vuokrienkorotukset ovat tehneet olosuhteista yhtiön kannalta kestämättömät", yhtiö kertoi tuolloin.

Saneerauksen tavoitteena on turvata yhtiön pitkän aikavälin kehitys järjestämällä yhtiön toimintaa uudelleen, strategiaa parantamalla ja karsimalla puistoverkoston ylikapasiteettia.

“Olemme tehneet järjestelyjä, joiden avulla pystymme turvaamaan toiminnan ja työpaikat Suomessa niin monessa puistossa kuin mahdollista. Yhtiön uudelleenjärjestelyt ja strateginen työ edistyvät hyvin, ja olemme toiveikkaita tulevaisuuden suhteen”, Leos HopLopin toimitusjohtaja Joakim Gunler sanoo tiedotteessa.

Yhtiön toiminta jatkuu normaalisti kaikissa muissa seikkailupuistoissa. Kaikki ostetut kausikortit ja pääsyliput ovat myös edelleen voimassa ja toimivat normaalisti.

Lue myös: Sisäleikkipuistoyhtiö Leos HopLop hakeutuu yrityssaneeraukseen

Lue myös: Norovirusta vastaan testataan rokotetta

Lue myös: Päiväkodissa epäillään laajaa ruokamyrkytysepidemiaa

Lähde: Leo's

Kilpailut

Uusimmat