Kuva: AOP

Neljä tunnettua museota suljetaan, kertoo Museovirasto

24.10.2024 15:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Museoviraston yt-neuvotteluissa haettiin 3,2 miljoonan euron leikkauksia ensi vuoden menoista.

Museoviraston yt-neuvottelut ovat päättyneet. Tiedotteen mukaan Suomen kansallismuseon museokohteista suljetaan Seurasaari, Hvitträsk, Louhisaari sekä Langinkoski.

Tämän lisäksi kulttuuriympäristöön, kokoelmiin ja museoalaan liittyvät asiantuntija- ja viranomaispalvelut supistuvat ja hidastuvat, ja kehittämishankkeita keskeytetään.

Myös koko henkilöstö lomautetaan eri pituisiksi ajoisi. Määräaikaisuuksia myös vähennetään ja kausityöntekijöitä ei palkata. 

- Nyt päätetyillä toimilla on merkittäviä vaikutuksia kulttuuriperintötyöhön valtakunnallisesti. Museoiden sulkemisella on aluetaloudellisia vaikutuksia, mahdollisuudet valtakunnalliseen ja kansainväliseen alan verkostoyhteistyöhön hiipuvat, ja viranomaispalveluiden heikkeneminen hidastaa sekä yksityisten että julkisten toimijoiden hankkeita, toteaa Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo toteaa tiedotteessa.

Neuvotteluissa haettiin 3,2 miljoonan euron leikkauksia vuoden 2025 toimintamenoista. Henkilöstöratkaisuilla päästään noin 2,4 miljoonan euron säästöihin ensi vuonna.

Lue myös: Tiedätkö, mistä kotimaan museoiden nimet ovat peräisin? Laita tietosi testiin kinkkisessä visassa!

Lähde: Museovirasto

Kilpailut

Uusimmat