Kuva: Shutterstock

Mikä on nuorten mielestä kohtuullinen asumiskustannus? Tutkimus selvitti

25.10.2024 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

OP Ryhmän tuore kysely selvitti, mikä on nuorten mielestä kohtuullinen hinta asumiselle.

Nuorten mielestä kohtuullinen summa asumiskuluille on 600 euroa kuukaudessa, kertoo OP Ryhmä tiedotteessa. OP Ryhmän teettämän kyselyn mukaan 41 prosenttia 18-25-vuotiaista maksaa asumiskulunsa kokonaan itse ja 43 prosenttia osallistuvansa asumiskulujen maksamiseen.

– Suomalaiset nuoret muuttavat omilleen useita vuosia nuorempana kuin eurooppalaiset nuoret keskimäärin. Kyselymme perusteella asumiskulujen hoitaminen itse näyttää myös olevan suomalaisnuorille tärkeää, OP Ryhmän henkilöasiakasrahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava johtaja Satu Nurmi kertoo.

Suurin osa, neljä viidestä alle 30-vuotiaasta asuu vuokralla. Vain 14 prosenttia kertoi, ettei heillä ole tällä hetkellä lainkaan asumiskustannuksia. 

Kokonaan tai osittain asumiskulunsa maksavista 16-25-vuotiaista 69 prosenttia kertoi rahoittavansa asumisen omilla tuloilla. 39 prosenttia käytti säästöjään ja 38 prosenttia kertoi saavansa asumistukea ja 32 prosenttia kertoi käyttävänsä asumisen maksamiseen myös opintotukea. Nuorista 18 prosenttia kertoi myös saavansa asumiskuluihin vanhempien tukea.

OP Ryhmän syyskuussa 2024 toteutettuun kyselytutkimukseen vastasi internetpaneelissa yli 16-vuotiaita suomalaisia yhteensä 1448.

Lue myös: Missäpäin Suomea omakotitalossa asuminen on kalleinta, entäpä halvinta?

Lue myös: Tämän ikäisenä Suomessa muutetaan omilleen - tutkimus selvitti nuorten asumishaaveita

 Lähde: OP Ryhmä

Kilpailut

Uusimmat