Kuva: Shutterstock

Turistit koetaan pohjoisessa liikenteen turvallisuusongelmana

28.10.2024 16:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Liikenneturva toivoo, että matkailuala tarjoaisi kansainvälisille matkailijoille liikenneopastusta.

Lähes kolme viidestä Lapissa asuvasta pitää matkailijoiden liikennekäyttäytymistä turvallisuusongelmana, kertoo Liikenneturva tiedotteessaan. Yli kolme neljästä sen sijaan kokee, etteivät turistit osaa ajaa pohjoisen olosuhteissa.

- Kun ulkomaiset matkailijat hämmästelevät lunta, poroja tai revontulia, siinä voi herkästi unohtua ympäristö, liikennesäännöt ja toiset tienkäyttäjät. Turisti voi tietämättömyyttään tai ajattelemattomuuttaan pysähtyä turvattomaan paikkaan tai lähteä hortoilemaan vaarallisesti tien yli ja heikentää paitsi itsensä myös muiden tiellä liikkujien turvallisuutta. Tämä on selkeästi Lapin teillä ja taajamissa huomattu, kommentoi Liikenneturvan Rovaniemen yhteyspäällikkö Petri Niska tiedotteessa.

Talvikeleissä ajaminen ei välttämättä ole kaikille turisteille tuttua. Lumi, jää ja pimeys saattavat siksi tuottaa haasteita.

- Ongelmat eivät kosketa pelkästään autolla matkaavia. Jalan liikkuvia turisteja tapaa kaupungissa keskellä ajorataa tai vilkkaassa liikennevaloristeyksessä autojen seassa. Pulkilla lasketaan mäkeä katualuetta pitkin, Niska luettelee.

Liikenneturvan toiveena olisikin, että matkailuala tarjoaisi kansainvälisille matkailijoille neuvoja turvalliseen liikennekäyttäytymiseen. 

- Liikenneturvallisuuden varmistaminen tien päällä niin jalan, pyörällä kuin autolla on osa myös matkailun kestävää kehitystä, Niska korostaa. 

Lue myös: Tiedätkö, millaisissa tilanteissa voit saada tarkastusmaksun? HSL tarkastaa lippuja tehostetusti

Lue myös: Talven noperusrajoitukset voimaan ensi viikolla - asiat, jotka on hyvä muistaa

 Lähde: Liikenneturva

Kilpailut

Uusimmat