Nerokas avokadomajoneesi sopii leivälle ja salaattiin - katso ohje, joka vie kielen mennessään
Avokadosta on pienessä ajassa tullut monelle osa arkea. Kyseinen hedelmä sopii nimittäin niin salaattiin kuin leivän päällekin, sellaisenaan siis.
Avokadosta voi tehdä myös majoneesi, joka istuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tämä herkku on nimittäin omiaan levitteenä, dippinä tai vaikkapa eräänlaisena salaatinkastikkeena.
Ohjeen tähän herkkuun on kehittänyt blogia pitävä Sweet Laurel, jonka mukaan parasta herkussa on se, että se säilyy hyvänä jopa viikon ajan.
Ohje herkulliseen majoneesiin:
3 kypsää avokadoa
2 desiä oliiviöljyä
1 ruokalusikallinen sitruunamehua
1 teelusikallinen suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 teelusikallinen kurkumaa
1 ruokalusikallinen kookosmaitoa
Sekoita kaikki ainekste tehosekoittimessa. Sekoita niin pitkään, että seoksessa ei ole "paloja" vaan massa on tasainen. Säilytä esimerkiksi kannellisessa lasipurkissa, korkeintaan viikon ajan.
Viime viikolla uutisoimme uudesta syystä, jonka valossa avokadoa kannattaa nauttia säännöllisesti. Tutkimukseen voit tutustua täällä.
Lue myös: Tarttuiko kaupasta mukaan raaka avokado? Kypsytä se helpolla keinolla
Lähde: Sweetlaurel.com