Vähähiilihydraattinen pitsapohja yllättää helppoudellaan - kokeile 1 raaka-aineen reseptiä
Pitsa on monen herkku, eikä suotta; kotona tehtyyn pitsaan täytteet on helppo valita oman mielen mukaan ja näppärä eväs valmistuu melko vähällä vaivalla. Pitsasta ei tarvitse luopua myöskään vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, kunhan valmistat pohjan tämän ihmeellisen helpon ohjeen mukaan. Alla olevasta ohjeesta saat yhden pellillisen pohjaa.
Vähähiilihydraattinen pitsapohja yhdestä raaka-aineesta
5 kananmunaa
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset huolellisesti toisistaan.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon ripaus suolaa.
3. Vatkaa seuraavaksi keltuaiset tasaiseksi ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon. Älä kuitenkaan sekoita, vaan nostele varovaisesti taikina sekaisin, jotta siinä säilyy kuohkeus.
4. Laita uuninpellille leivinpaperi ja levitä taikina tasaiseksi pohjaksi.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia.
6. Nosta pohja uunista, levitä päälle haluamasi täytteet ja paista vielä uunissa noin 15 minuuttia.
Lue myös: Kuinka paljon hiilihydraatteja sinun kannattaa syödä päivässä? Testaa helposti 30 sekunnissa