Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Juomavinkki.fi
Kutsu ystävät koolle! Herkullinen grillibuffet syntyy pienellä vaivalla
Grilliburgerit
4 annosta
4 naudan entrecotepihvejä Suolaa Mustapippuria 4 briossisämpylää 1 pkt Aurajuustoa Frisee-salaattia
Ohje:
Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa pihvejä pari minuuttia per puoli. Laita vetäytymään siksi aikaa, kun lämmität sämpylät. Ota sämpylöihin grillissä nopeasti paistopinta vain leikatulle pinnalle.
Kasaa burger laittamalla sämpylän alaosalle ensin bbq-tomaattia, murenna sitten päälle aurajuustoa. Leikkaa pihvi ohuehkoiksi siivuiksi ja aseta aurajuuston päälle. Laita pihvin päälle piparjuuri-rucolamajoneesia, sitten friseesalaattia. Laita lopuksi sämpylän kansi salaatin päälle.
Bbq-tomaatti
1 prk (400 g) Mutti säilykekirsikkatomaatteja 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 dl fariinisokeria 1 dl punaviiniä 1 tl suolaa
Ohje:
Yhdistä aineet kattilaan ja keittele puolisen tuntia miedohkolla lämmöllä.
Piparjuuri-rucolamajoneesi
2 dl rypsiöljyä Kourallinen rucolaa (n. puoli litraa) 1 keltuainen 1 tl dijon-sinappia 1 tl sokeria ½ tl suolaa 1 rkl väkiviinaetikkaa ½ tl piparjuurta
Ohje:
Aja rypsiöljy ja rucola hienoksi blenderissä. Siivilöi öljy talteen. Laita kulhoon keltuainen, sinappi, sokeri ja suola. Lisää rucolaöljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon etikka ja piparjuuri.
Jättirapuvarras
Jättiravun pyrstöjä
Suolaa
Limen mehua
Varrastikkuja
Ohje:
Pujota ravunpyrstöt kahdella varrastikulla ja mausta suolalla ja limen mehulla. Grillaa noin puoli minuuttia per puoli.
Tarjoile vartaat salsa verden kanssa.
Salsa verde
2 valkosipulin kynttä 1 pnt persiljaa 1 pnt basilikaa 5 kpl anjovisfileitä 3 rkl kapriksia 2 tl sokeria Puolikkaan sitruunan mehu 1 dl oliiviöljyä Mustapippuria
Ohje:
Yhdistä oliiviöljyä ja mustapippuria lukuun ottamatta kaikki aineet blenderissä ja aja soseeksi. Lisää öljy jotta kastikkeesta tulee tahnamaista. Mausta mustapippurilla.
Kylmäsavulohipizza grillistä
4 kpl
Pizzapohja
8 g tuorehiivaa
375 g 00-jauhoja tai puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
1 tl sokeria
1/4 dl oliiviöljyä
Ohje:
Sekoita kaikki aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa kymmenisen minuuttia. Kohota kylmässä yön yli tai lämpimässä tunti. Leikkaa taikinasta n. 100 g:n painoisia paloja ja kauli parin millin paksuisiksi pizzapohjiksi.
1 prk smetanaa Suolaa Mustapippuria Sitruunanmehua 100 g kylmäsavulohta Tilliä Kirsikkatomaatteja
Ohje:
Grillaa pizzapohjia, kunnes ne ovat kypsiä. Ota sivuun jäähtymään. Sekoita smetana, suola, mustapippuri ja sitruunamehu kastikkeeksi. Levitä kastiketta kypsän pizzapohjan päälle. Revi päälle kylmäsavulohisiivuja, nypi tilliä pizzan päälle ja halkaise muutama kirsikkatomaatti pizzan päälle.
Grillattu siikatapas ja inkiväärikurkkuja
200 g siikafileetä
1 tl dijon sinappia
½ tl suolaa
mustapippuria
Maalaisleipää
Ohje:
Poista siikafileistä ruodot ja nahka. Kuutioi. Sekoita joukkoon sinappi ja mausteet. Tee kalamassasta pieniä kiekkoja ja grillaa paistolevyllä molemmin puolin nopeasti.
Inkiväärikurkut
1 tuorekurkku
½ dl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
tuoretta tilliä
1 tl tuoretta inkivääriä
Ohje:
Viipaloi kurkut ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua 15 min.
Fruit & Crispy Salaatti
10:lle
500 g salaattisekoitusta
1 verkkomeloni
200g sokeriherneitä
300g mansikoita
50 g pähkinäsekoitusta
Ohje:
Leikkaa verkkomeloni 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi, poista siemenet ja grillaa niihin parilaraidat. Anna hetki jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.
Halkaise sokeriherneet kahtia, lohko mansikat, paahda kuivalla pannulla pähkinät ja sekoita ne salaattisekoituksen kanssa.
Koristele salaatti meloneilla ja tarjoile kuohuvan kanssa.
Grillattua lohta sitrusmajoneesilla ja pikakimchillä
4 annosta
4 merilohen palaa
Suolaa
Mustapippuria
Ohje:
Mausta lohipalat suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kevyehköllä tulella n. 3 min/puoli. Halsterin käyttö estää kalan tarttumisen grilliin. Tarjoile grillattu lohi kimchin, sitrusmajoneesin ja perunanyyttien kanssa.
Sitrusmajoneesi
2 dl majoneesia
1 limen kuori ja mehu
½ sitruunan kuori ja mehu
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
Ripaus suolaa
Ohje:
Yhdistä aineet ja sekoita hyvin.
Pikakimchi
Mausteliemi:
2 rkl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl kalakastiketta tai soijaa
2 rkl korealaista chilitahnaa (Gochu- jang) tai muuta vastaavaa
4 valkosipulin kynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl hunajaa
400 g varhaiskaalia tai kaalia
Tee ensin kimchi.
Yhdistä mausteliemen aineet. Suikaloi kaali ja puristele sitä käsin jotta se pehmenee hieman. Yhdistä kaali ja liemi ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä.
Perunanyytit
600 g varhaisperunaa tai kiinteää perunaa
1 nippu kevätsipulia
Suolaa
Mustapippuria
80 g voita
½ pnt tilliä
Ohje:
Leikkaa foliosta ja leivinpaperista neljät samankokoiset palat. Laita folio alle ja leivinpaperi sen päälle. Pilko perunat suht tasakokoisiksi paloiksi ja aseta leivinpaperin keskelle. Pilko kevätsipulit ja lisää perunoiden päälle. Mausta suht runsaalla suolalla ja kevyesti mustapippurilla. Paloittele voita mukaan ja sulje nyytti hyvin. Laita grilliin epäsuoralle lämmölle tai yläritilälle kypsymään. Varmista perunoiden kypsyys veitsellä tai hammastikulla. Hienonna lopuksi tilliä valmiiden perunoiden päälle.
Grillattua broilerin sisäfileetä, avokadosalsaa ja paprika-dippiä
4:lle
700g broilerin sisäfilettä
Ohje:
Grillaa broilerin fileet mehukkaiksi grillissä.
Avokadosalsa
2 avokadoa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 iso tomaatti
1 punasipuli
2 rkl limen mehua
1 dl sweet&chili -kastiketta
Ohje:
Leikkaa kaikki raaka-aineet pieniksi kuutioiksi ja sekoita kulhossa limetinmehun ja sweet & chili-kastikkeen kanssa. Anna maustua kylmässä ja tarjoile broilerin seurana.
Paprikadippi
200 g paahdettuja paprikoita
Ohje:
Valmiiksi paahdettuja paprikoita löydät kaupan säilykeosastolta. Sekoita paprikat sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi ja tarjoile salsan seurana.
Halutessasi voit maustaa dippiä yrteillä tai tulisilla mausteilla.
Kaikki grillibuffetin reseptit: Pasi ja Sami Kuronen, Alex Nurmi/Juomavinkki.fi