Proteiinipitoinen herkku valmistuu helposti - perusreseptiä voit varioida loputtomiin
Proteiinipatukat ja -jäätelöt saavat haastajan, sillä herkulliset proteiinikeksit ovat nyt täällä! Olet saattanut törmätä niihin jo proteiinipatukkahyllylläsi, mutta itse asiassa ne syntyvät helposti myös kotona - vieläpä täysin oman makusi mukaan.
Yksi keksi sisältää noin kuusi grammaa proteiinia, joka on suunnilleen saman verran kuin yhdessa kananmunassa. Jos kaipaat arkeesi herkuttelua hyvällä omatunnolla, tämä resepti on sinua varten.
Luo itsellesi näiden ohjeiden avulla täydellinen proteiinikeksiresepti oman makusi mukaan.
1. Aloita valitsemalla mauksi vanilja tai suklaa
Vaniljainen taikina
1 dl proteiinijauhetta
1 ½ dl kaurajauhoja
2 ½ dl mantelijauhoja
½ tl ruokasooda
¼ tl suolaa
2 munaa
noin 1 dl sulatettua voita
½ dl fariinisokeri
½ dl sokeria
½ dl manteli -tai maapähkinävoita
1 tl vaniljauutetta
Sekoita ensin keskenään omassa kulhossaan proteiinijauhe, kaura- ja mantelijauhot ja leivinjauhe.
Sen jälkeen sekoita sulatettuun voihin molemmat sokerit ja manteli -tai maapähkinävoi. Lopuksi vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää lopuksi vielä vaniljauute. Sekoita tämän jälkeen joukkoon kuiva-aineseos, kunnes taikina on tasaista.
Suklainen taikina
1 dl sulkaanmakuista protiinijauhetta
1 dl luomu luomu kaakaojauhetta tai leivontaan sopivaa raaka-kaakaojahetta
½ dl kaurajauhoja
2 ½ dl mantelijauhoja
½ tl ruokasooda
¼ tl suolaa
4 munaa
noin 1 dl sulatettua voita
½ dl fariinisokeri
1 dl sokeria
½ dl manteli -tai maapähkinävoita
1 tl vaniljauutetta
Sekoita ensin keskenään omassa kulhossaan proteiinijauhe, kaura - ja mantelijauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Sen jälkeen sekoita sulatettuun voihin molemmat sokerit ja manteli -tai maapähkinävoi. Lopuksi vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää lopuksi vielä vaniljauute. Sekoita tämän jälkeen joukkoon kuiva-aineseos, kunnes taikina on tasaista.
2. Seuraavaksi valitse mieleiset täytteet
Suosittelemme valitsemaan jokaisesta kategoriasta yhden täytteen. Näin saat kekseihisi rapeutta, makeutta ja purutuntumaa. Kokeile kuitenkin rohkeasti. Kunhan pidät täytteiden määrän alle kuuden desilitran, kaikki on sallittua. Lisää valitsemasi täytteet taikinaan. Peitä kulho muovilla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Rapeat täytteet
Hasselpähkinät
Pistaasipähkinät
Pekaanipähkinät
Auringonkukansiemenet
Mantelirouhe tai -lastut
Cashewpähkinät
Seesaminsiemenet
Kurpitsansiemenet
Riisimurot
Sitkeät täytteet
Kuivatut karpalot
Kuivatut aprikoosit
Kuivattu inkivääri
Kuivattu ananas
Rusinat
Goji-marjat
Makeat täytteet
Tummasuklaahiput
Valkosuplaahiput
Kookoslastut
Kaakaonibsit
Kuivatut mustikat, mansikat tai vadelmat
Banaanilastut
3. Keksien paistaminen
Kauho taikinasta reiluja nokareita ja aseta ne tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. (Keksejä tulee tästä määrästä noin 24 kappaletta.) Muotoile kasoista käsin painelemalla tasaisia ja keksin mallisia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Lue myös: Herkullinen vegeruoka syntyy 20 minuutissa - sopii arkeen ja illanviettoon
Lue myös: Suussa sulavat suklaakeksit kruunaavat viikonlopun - ihastu reseptiin
Lähde: Women's Health