Kruunaa jälkiruoka kinuskikastikkeella - näin valmistat sen nopeasti mikrossa
Kinuskikastike on mitä mainioin aines jälkiruoalla, sillä sen kanssa voi tarjoilla vaikkapa marjoja. Parhaimmillaan se onkin suussa sulava herkku kuumana jäisten marjojen päällä. Kinuskikastike on myös helppo ja nopea valmistaa itse mikrossa, jos keittämiseen ei ole aikaa. Alla maistuva ohje:
Helppo kinuskikastike mikrossa
1 rkl voita
2 dl kermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1. Sulata voi mikronkestävässä, korkeassa astiassa.
2. Lisää joukkoon kerma ja fariinisokeri ja sekoita.
3. Kuumenna seosta mikrossa täydellä teholla noin 3-4 minuuttia.
4. Sekoita kastiketta, vähennä mikron tehot puoleen ja kuumenna vielä 4-6 minuuttia, kunnes kastike alkaa paksuuntua.
5. Kun kastike on valmis, lisää joukkoon vanilliinisokeri ja vaikkapa ripaus inkivääriä.
Lue myös: Taivaallinen suklaavaahto syntyy kolmesta ainesosasta