Maukkaassa aamupalasalaatissa yhdistyvät raikkaus ja marjojen makeus - kruunaa annos jugurtilla
Puuro, jugurtti tai voileivät ovat perinteisiä ja nopeita aamupalavaihtoehtoja. Jos kuitenkin kaipaat vaihtelua arki- tai viikonloppuaamuihin, kokeile herkullista aamupalasalaattia, jossa yhdistyvät niin jugurtti, marjat kuin pinaattikin.
Prevention-sivusto julkaisi ohjeet salaattiin, jonka loihtiminen vie aamustasi aikaa vain kymmenen minuutin verran. Voit lukea suomennetun reseptin alta.
Ainesosat (2 annosta):
Kastike:
2 teelusikallista omenasiiderietikkaa
1 teelusikallinen vaahterasiirappia
¼ teelusikallista dijon-sinappia
¼ teelusikallista karkeaa suolaa
1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
n. 2 dl valmistettua quinoaa
1,2 dl granolaa
1,2 dl mustikoita
200 g kreikkalaista jugurttia
85 g babypinaattia
100 g mansikoita
Valmistusohjeet:
Vaihe 1: Sekoita omenasiiderietikka, vaahterasiirappi, sinappi ja suola yhteen pienessä kulhossa. Kaada öljy hitaasti seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Varmista, että kastikkeen koostumus on lopuksi tasainen.
Vaihe 2: Jaa jugurtti kahdelle lautaselle. Sekoita sitten pinaatti, quinoa, mansikat, mustikat ja puolet kastikkeesta yhteen erillisessä kulhossa.
Jaa salaattisekoitus kahteen osaan ja kaada jugurtin päälle. Lorauta loput kastikkeesta annokseen ja viimeistele granolalla.
Voit katsoa kuvan valmiista annoksesta täältä.
Lue myös: Kaipaatko vaihtelua kotiruokiin? Mutkaton ja mehukas lounassalaatti syntyy hetkessä
Lue myös: Herkullinen tonnikalatäyte on maistuva eväs vaikkapa leivän päällä
Lue myös: Tästä ei jälkiruoka parane - testaa superhelpon valkosuklaamoussen resepti
Lähde: Prevention