Kuva: Shutterstock

Maukkaassa aamupalasalaatissa yhdistyvät raikkaus ja marjojen makeus - kruunaa annos jugurtilla

20.04.2020 21:15 - Emmi Moilanen

Monipuolisen aamupalasalaatin valmistaminen vie vain kymmenen minuuttia.

Puuro, jugurtti tai voileivät ovat perinteisiä ja nopeita aamupalavaihtoehtoja. Jos kuitenkin kaipaat vaihtelua arki- tai viikonloppuaamuihin, kokeile herkullista aamupalasalaattia, jossa yhdistyvät niin jugurtti, marjat kuin pinaattikin.

Prevention-sivusto julkaisi ohjeet salaattiin, jonka loihtiminen vie aamustasi aikaa vain kymmenen minuutin verran. Voit lukea suomennetun reseptin alta.

Ainesosat (2 annosta):

Kastike:

2 teelusikallista omenasiiderietikkaa

1 teelusikallinen vaahterasiirappia

¼ teelusikallista dijon-sinappia

¼ teelusikallista karkeaa suolaa

1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

n. 2 dl valmistettua quinoaa

1,2 dl granolaa

1,2 dl mustikoita

200 g kreikkalaista jugurttia

85 g babypinaattia

100 g mansikoita

Valmistusohjeet:

Vaihe 1: Sekoita omenasiiderietikka, vaahterasiirappi, sinappi ja suola yhteen pienessä kulhossa. Kaada öljy hitaasti seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Varmista, että kastikkeen koostumus on lopuksi tasainen.

Vaihe 2: Jaa jugurtti kahdelle lautaselle. Sekoita sitten pinaatti, quinoa, mansikat, mustikat ja puolet kastikkeesta yhteen erillisessä kulhossa.

Jaa salaattisekoitus kahteen osaan ja kaada jugurtin päälle. Lorauta loput kastikkeesta annokseen ja viimeistele granolalla.

Voit katsoa kuvan valmiista annoksesta täältä.

Lue myös: Kaipaatko vaihtelua kotiruokiin? Mutkaton ja mehukas lounassalaatti syntyy hetkessä

Lue myös: Herkullinen tonnikalatäyte on maistuva eväs vaikkapa leivän päällä

Lue myös: Tästä ei jälkiruoka parane - testaa superhelpon valkosuklaamoussen resepti

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat