Kukkakaalipitsa on kesän vähähiilihydraattinen herkku - ota helppo resepti talteen
Kukkakaali on monikäyttöinen sekä terveellinen kasvis, jota voi hyödyntää myös pitsapohjan valmistamiseen. Popsugar-sivusto kirjoittaa vähähiilihydraattisesta pitsareseptistä, jonka avulla loihdit kesäherkun hetkessä.
Voit lukea ohjeen kukkakaalipitsan valmistamiseen alta.
Tarvitset:
450 grammaa kukkakaalia
1 suuri kananmuna kevyesti vatkattuna
300 grammaa vähärasvaista mozzarellajuustoa
2 ruokalusikallista raastettua parmesaania
Suolaa ja mustapippuria
60 grammaa tomaattikastiketta
230 grammaa halkaistuja kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
¼ ruokalusikallista murskattua chiliä
Tuoreita basilikan lehtiä
Ohjeet:
Lämmitä uuni 230 asteeseen.
Raasta kukkakaali kulhoon ja laita lopuksi mikroon muutaman minuutin ajaksi, jotta raaste pehmenee. Anna jäähtyä.
Sekoita joukkoon kananmuna, 240 grammaa mozzarellaa, parmesaani, suola ja pippuri. Levitä seos uunipellille ja lämmitä uunissa noin 10 minuutin ajan, kunnes pohja saa kullansävyisen värin.
Täytä pitsa kastikkeella, 60 grammalla mozzarellaa, tomaateilla, valkosipulilla ja murskatulla chilillä. Paista uunissa noin 10 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut.
Viimeistele annos basilikalla ennen tarjoilua.
Lue myös: Herkulliset kesäkurpitsapihvit maistuvat kaikille - katso resepti
Lue myös: Tästä ei jälkiruoka parane - testaa superhelpon valkosuklaamoussen resepti
Lue myös: Viisi ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan - kuuluvatko jo ruokavalioosi?
Lähde: Popsugar