Persikka ja jugurtti yhdistyvät herkulliseksi jäätelöksi helposti - ota ohje talteen
Jäätelö on perinteinen kesäherkku, jota voi tehdä myös itse. Pääset lukemaan alta ohjeen maukkaaseen ja täyteläiseen jugurttijäätelöön, johon makua tuovat persikka sekä hunaja ja vanilja.
Tarvitset:
Kolme keskikokoista kuorittua persikkaa viipaloituna ohuiksi paloiksi
6 ruokalusikallista hunajaa
Ripaus suolaa
5 dl maustamatonta jugurttia, voit halutessasi käyttää myös kreikkalaista jugurttia
Ruokalusikallinen sitruunamehua
Puolikas teelusikallinen vaniljauutetta
Jäätelömuotteja
Ohje:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Aseta persikan viipaleet pellille, leivinpaperin päälle ja levitä kaksi ruokalusikallista hunajaa viipaleiden päälle. Sirottele päälle ripaus suolaa. Paahda uunissa 30-40 minuuttia ja käännä viipaleet puolessa välissä. Anna kypsyä pehmeiksi.
Kun viipaleet ovat uunissa, sekoita jugurtti, hunaja, sitruunamehu ja vaniljauute yhteen keskikokoisessa kulhossa. Voit tässä vaiheessa lisätä makusi mukaan lisää hunajaa tai vaniljauutetta. Laita sekoitus jääkaappiin, jotta se pysyy viileänä.
Ota persikat pois uunista ja anna jäähtyä. Sekoita persikat kulhoon, jugurttiseoksen joukkoon.
Annostele seos jäätelömuotteihin. Paina persikan viipaleet muottiin niin, että ne sekoittuvat varmasti jugurtin joukkoon. Laita jäätelöt pakastimeen jähmettymään ainakin neljän tunnin ajaksi ennen tarjoilua.
Lue myös: Kukkakaalipitsa on kesän vähähiilihydraattinen herkku - ota helppo resepti talteen
Lue myös: Tästä ei jälkiruoka parane - testaa superhelpon valkosuklaamoussen resepti
Lue myös: Rakastu syntisen hyvään Geisha-suklaakakkuun - katso resepti
Lähde: Popsugar