Mehevä taatelikakku kerää takuuvarmasti kehuja joulupöydässä - katso helppo ohje
Taatelikakku on rakastettu jouluherkku eikä suotta. Parhaimmillaan taatelikakku on mehevä ja ihanan kinuskimainen herkku, joka sopii täydellisesti vaikkapa kahvikupposen kaveriksi. Voice.fi:n ohjeella loihdit joulupöytään herkullisen perinnekakun, jonka maku vain paranee päivien saatossa. Kokeile!
Taatelikakku
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
250 g kuivattuja kivettömiä taateleita
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Valmistus:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Laita kuivatut taatelit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Seos on valmista, kun ainekset ovat kunnolla pehmentyneet. Nosta kattila pois liedeltä ja pyöräytä massa pikaisesti tasasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää voi/margariini kuumaan massaan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten hieman jäähtyneen taateliseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeiseksi kananmunat ja sekoita.
4. Voitele kakkuvuoka ja leivitä se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista uunissa n. 40-50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys esimerkiksi hammastikulla. Kakku on valmis, jos tikkuun ei jää löysää taikinaa.
Lue myös: Miten hyödyntää jouluruuan tähteet ja välttää hävikki? Poimi kekseliäät vinkit talteen
Lue myös: 4 tärkeää vinkkiä, joilla luot kissaturvallisen joulun
Lue myös: Helppo arkiresepti pelastaa kiireen keskellä ja tuo lautaselle sadonkorjuun makuja