Helppo karjalanpiirakkaresepti - tällä onnistut!

17.01.2013 14:05 - Heli Thoren

Suomalainen klassikkoherkku luonnistuu tumpelonkin hyppysissä. Tällä helpolla reseptillä piirakat luonnistuvat, vaikka olisit asialla ensi kertaa.

Karjalanpiirakat

noin 25 kpl

Kuori

3 1/2 dl ruisjauhoja

1 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

2 dl kylmää vettä

1 rkl öljyä

Täyte

1 1/2 l maitoa

2 1/2 dl puuroriisiä

1 tl suolaa

Voiteluun

5 dl maitoa

50 g voita

1.Keitä riisipuuro. Lisää kiehuvaan maitoon riisi ja suola. Sekoita huolella, ettei maito pala pohjaan. Puuro on valmis, kun maito on imeytynyt riiseihin. Puuro sakenee vähän myös jäähtyessään.

2. Sekoita huolella kylmään veteen jauhot, suola ja öljy.

3. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota juomalasilla levystä pieniä ympyröitä. Kaulitse ympyrät pulikalla tai kaulimella ohuiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, lisää jauhoja.

4. Täytä jokainen ympyrä riisipuurolla, niin että 2 senttiä reunoista jäävät ilman puuroa. Laita puuroa taikinalle noin sentin paksuudelta.

5. Rypytä reunat peukalon ja etusormen avulla yläreunasta alaspäin.

6. Paista piirakoita 280 asteessa 15-20 minuutin ajan.

7. Voitele piirakat maito-voiseoksella

Piirakkavinkit!

- Mitä ohuempi kuori, sitä herkullisempi piirakka. Kauli huolellisesti ja käytä riittävästi jauhoja, jotta taikina ei tartu kiinni.

- Kaulinkin käy, mutta parasta jälkeä saat perinteisellä pulikalla. Pulikka on puukalikka, joka on omiaan nimenomaan pienien taikinapalasten kaulimiseen.

- Älä laita liikaa puuroa taikinan päälle. Näin piirakat saattavat aueta paistaessa.

- Voitele piirakat kuumina. Näin maito-voiseos sulaa piirakan päälle parhaiten.

Kilpailut

Uusimmat