Huippukokki suunnitteli upean illallismenun treffeille - kolme helppoa reseptiä

18.04.2014 16:15 - Katariina Näreaho

Huippukokki Tomi Björck vinkkaa, millä ruokalajeilla treffikumppanin voi hurmata.

Hiljattain uuden keittokirjan, Björck - Huippukokin kotiruoraa, julkaissut Tomi Björck antaa ainekset onnistuneeseen treffi-illalliseen. Nämä ruokalajit vaativat tekijältään tarkkuutta ja paneutumista, mutta ovat oletettua helpompia valmistaa.

- Alkuruoaksi tekisin itsetehtyä makkaraa, pikkelssikaalisalaatilla. Pääruokaan lähtisin liikkeelle hummerilla. Se ei ole ollenkaan vaikea valmistaa, eikä se ole itse asiassa välttämättä kovin kalliskaan. Riippuu, ostaako hummerin elävänä, jolloin se voi tulla kalliiksi. Mutta kaupoista löytyy hyviä pakastehummereita, ja jos sen gratinoi hyvin, niin se saa makua, eikä haittaa ollenkaan, että se on pakastettu. Jälkkäriksi sitten tekisin tiramisua, Björck kuvailee.

Voicen reseptiarkistoista löytyy hyvät ja helpot ohjeet jokaiseen ruokalajiin. Lue reseptit näistä linkeistä:

Itsetehty makkara

Gratinoitu hummeri

Tiramisu

Kilpailut

Uusimmat