Omenahillo saa hurmaavan maun vaniljasta - helppo resepti

29.04.2014 16:15 - Heli Thoren

Omena-vaniljahillo kruunaa letut, kakun tai paahtoleivän. Myös juustolautaselle hillo sopii mainiosti.

Omena-vaniljahillo


1 kg omenoita

2 dl vettä

500 g hillosokeria

2 vaniljatankoa


1. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko ne lohkoiksi. Laita omput kattilaan. Lisää joukkoon vesi. Anna omenien porista liedellä miedolla lämmöllä niin kauan, että ne pehmenevät.

2. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua, kunnes koostumus muuttuu hillomaiseksi. Kuori pinnalta vaahto. Raavi vaniljatangoista siemenet. Sekoita, mutta älä keitä enää. Nosta liedeltä.

3. Purkita hillot pestyihin, puhtaisiin lasipurkkeihin.

Kilpailut

Uusimmat