Herkulliset bataattiranskalaiset ja aurajuustodippi - katso helppo resepti

07.07.2014 13:45 - Katariina Näreaho

Bataattiranskalaiset maistuvat sellaisenaan kevyen dipin kanssa tai esimerkiksi grilliruoan seurana.

Bataattiranskalaiset

1 iso bataatti

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl korppujauhoa

1 tl paprikajauhoa

1 tl cayennepippuria

1 tl mustapippuria

1 tl sipulijauhetta

1 tl suolaa

1 tl sokeria

Aurajuustodippi

1 prk kermaviiliä

Aurajuustomurua maun mukaan

1. Kuori bataatti ja pilko siitä suurehkoja lankkuranskalaisia. Huuhtele bataattilohkojen pinnalta tärkkelys pois ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla.

2. Laita bataatit paperipussiin tai suureen kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy niin, että kaikki lohkot ovat öljyssä.

3. Sekoita mausteet keskenään. Laita mausteseos mukaan paperipussiin ja ravista huolellisesti. Voit sekoittaa mausteet bataatteihin myös kulhossa, mutta ripottele mausteseosta joukkoon vähän kerrallaan välillä sekoittaen.

4. Laita maustekuorrutetut bataatit uunipellille. Paista uunissa 225 asteessa 20-30 minuuttia ranskalaisten koosta riippuen. Laita lopuksi ylägrillivastus päälle ja paista muutama minuutti niin, että bataatit ovat saaneet kauniin grillatun värin.

5. Sekoita kermaviilin joukkoon aurajuustomurut ja anna maustua hetki jääkaapissa.

6. Nauti bataattiranskalaiset aurajuustodipin kanssa sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun hampurilaisen seurana.

Kokeile myös makoisia lantturanskalaisia. Ohjeen löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat