Metsästä pöytään: Leivo herkullista sienipiirakkaa
Löysit koriisi sitten suppilovahveroita tai tatteja, voit leipoa piirakan niistä. Jos et ehtinyt metsään myös kaupan herkkusienet maistuvat piiraassa.
Sienipiirakka
Pohja:
80 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitorahkaa
Täyte:
1 l tuoreita sieniä
1 sipuli
4 kananmunaa
2,5 dl kermaa
2,5 dl juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
1. Valmista pohja: Nypi voin joukkoon vehnäjauhot. Sekoita rahka mukaan. Voitele piirasvuoka ja painele se irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
2. Pilko sienet ja sipuli. Kuullota niitä paistinpannulla niin, että sienien ylimääräinen neste haihtuu.
3. Riko munien rakenne ja sekoita kerma joukkoon. Sekoita noin 2 dl juustoraasteesta joukkoon. Lisää suola ja mustapippuri. Lisää mukaan sienet ja sipulit.
4. Paista pelkkää pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Kaada täyte mukaan ja paista vielä 30 - 40 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras salaatin kera.
Kaipaatko aterian jälkeen makeaa? Kokeile leipoa herkullisia suklaa-mantelimuffineita. Ohjeen löydät täältä.