Kuva: Shutterstock

Haluaisitko juoda ilmaista viiniä roskia keräämällä tai pyöräilemällä? Kööpenhamissa se on pian mahdollista

13.07.2024 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kampanjalla pyritään hillitsemään turismin haittavaikutuksia.

Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa otetaan pian käyttöön uusi kannustin, jolla turisteja saadaan toivottavasti käyttäytymään kaupungissa ympäristöystävällisemmin. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Heinäkuun 15. päivä eteenpäin Kööpenhaminassa on mahdollista esimerkiksi roskia keräämällä ja polkupyörää tai julkista liikennettä käyttämällä saada lunastettua itselleen palkintoja kuten ilmaista viiniä, ruokaa tai museokäyntejä.

Kokeilu kestää lähes kuukauden, elokuun 11. päivään saakka. Palkintoja voi lunastaa ainakin 24 mukaan ilmoittautuneesta yrityksestä. Kokeilu perustuu pitkälti luottamukseen eli monet yrityksistä eivät aio vaatia todisteita tehtävien suorittamisesta, mutta toisinaan kuvatodiste esimerkiksi pyörälläajosta voi olla hyödyksi.

Kööpenhaminassa turismi ei suinkaan ole pienessä roolissa, sillä kaupungissa yöpyi viime vuonnakin yhteensä jopa 12 miljoonaa turistia. Siksi on tärkeää, että turistien mukanaan tuomia ympäristöhaittoja saadaan minimoitua.

Turismin mukanaan tuomia haittoja on pyritty hillitsemään viime aikoina myös muissa Euroopan kaupungeissa. Lisää aiheesta voit lukea alta. 

Lue myös: Amsterdam suitsii liikaturismia rajulla toimenpiteellä

Lue myös: Venetsian kaupunki ottaa käyttöön pääsymaksun - syynä turistimassat

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat