Kuva: Shutterstock

Moni ei hoksaa, että tullin rajoitukset koskevat myös Ahvenanmaata - muista nämä matkalle lähtiessä

20.07.2024 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ahvenanmaata koskevat tullauksessa samat rajoitukset kuin EU:n ulkopuolisia alueita.

Ahvenanmaa on suosittu matkakohde etenkin kesäaikaan. Koska alue virallisesti kuuluu Suomeen, ei moni matkailija kuitenkaan hoksaa, että itsehallinnollista aluetta koskevat myös tullirajoitukset, vaikka varsinaisesti ulkomailla ei käydäkään. 

Silläkin on tullauksen kannalta väliä, mitä kautta Ahvenanmaalta muualle Suomeen palataan. Mikäli matkailija tulee omalla autolla tai vesi- tai ilma-aluksella, voi ostoksia tuoda matkatavaroissaan enintään 300 euron edestä veroitta ja tullitta. Jos taas matka taittuu lentäen tai laivalla, voivat tuomiset verotta ja tullitta olla korkeintaan 430 euron arvoiset. 

Rajat eivät koske alkoholia, jota voi tuoda verotta saman verran kuin EU:n ulkopuolelta tuotaessa. Samat rajat pätevät myös muualta Suomesta Ahvenanmaalle päin alkoholia vietäessä. Ahvenanmaan kohdalla sovelletaan samoja rajoituksia kuin EU:n ulkopuolella, sillä Ahvenanmaa kuulu EU:n tullialueeseen mutta ei veroalueeseen. 

Tullausvaatimus koskee myös Ahvenanmaalta muualle Suomeen lähetettäviä tavaroita. Jos matkailija esimerkiksi lähettää jostain syystä omaa omaisuuttaan Suomeen tai ostaa Ahvenanmaalta jotain, mitä myyjä lähettää hänelle muualle Suomeen, on lähetys tullattava. 

Lue myös: Oletko menossa autolomalle Norjaan? Rajan ylittämisen vaatimukset voivat tulla monelle yllätyksenä

Lue myös: Suomi mainittu - brittimedia listasi suomalaisen pikkukaupungin kesäloman kohdesuositusten joukkoon

Lue myös: Tiesitkö? Jopa Eurooppaan suuntautuva matka voi estää verenluovutuksen

Lähde: Tulli

Kilpailut

Uusimmat