Kuva: Shutterstock

Lähes puolet valitsi seksin - näitä asioita vanhemmat tekevät mieluiten lapsivapaalla

19.07.2024 15:15 - Aaro Heiskanen / aaro.heiskanen@bauermedia.fi

Vanhempien yhteisenä loma-aikana mennään mieluiten joko sänkyyn tai lenkille, selviää Apollomatkojen kyselytutkimuksesta.

Kesä on vilkkaana loma-aikana mitä parasta aikaa läheisten kanssa olemiseen. Moni vanhempi kaipaa lomaillessa kuitenkin myös omaa aikaa.

Mutta mitä tekisi mieluiten, kun saa hetken lapsivapaata? Etenkin nuorista vanhemmista suurin osa siirtyisi makuuhuoneen puolelle, selviää Apollomatkojen kyselytutkimuksesta.

Rakastelu vastausten kärjessä

Norstat Panelin totetuttamassa kyselyssä suosituin ajanviete lapsivapaalle oli seksi. Kyselyyn vastanneista yhteensä 40 % kertoi "hyppäävänsä vällyjen väliin". Tämä korostui etenkin alle viisikymppisillä vastaajilla, joista 55 % valitsi seksin mielekkäimmäksi, mikäli lomalla jää aikaa.

Seksi houkutti myös 50-64-vuotiaita, joista 37 % valitsi sen mielekkäimmäksi vapaa-ajan lomatekemiseksi. Yli 65-vuotiailla vastaava luku oli 16 %.

Lenkkeily myös suosittua

Kyselyn vastaajista 35 % kertoi lähtevänsä lenkille, mikäli lomalla omaa aikaa jää. Yli 50-vuotiaista tämän valitsi 44 %. Nuoremmille kuntoilu ei ollut läheskään näin suosittua. 18-49-vuotiaista vain 25 % vanhemmista viettäisi yhteistä loma-aikaa lenkkeilemällä.

Kolmasosa nauttisi hyvästä ruoasta

Vastauksissa kolmanneksi suosituimmaksi nousi vanhempien yhteinen ruokailuhetki. 31 % suomalaisista vanhemmista kertoi nauttivansa hyvästä ruoasta, kun mielitietyn kanssa jää yhteistä aikaa.

Kärkikolmikon lisäksi mieluisinta ajanvietettä olivat rentoutuminen joko auringossa tai päiväunilla. Myös shoppailu nousi vastauksissa esille.

Tutkimukseen osallistui yli 1000 iältään 18–70-vuotiasta vastaajaa sekä Norjasta, Ruotsista, Tanskasta että Suomesta.

Lue myös: Suomalaisten matkailu kääntyi nousuun - katso, mitkä olivat suosituimmat ulkomaankohteet

Lue myös: Suomi kiinnostaa turisteja tänä kesänä edellisvuotta enemmän

Lue myös: Ei ulkomaanmatkaa tiedossa? Poimi vinkit ihaniin kotimaanlomiin

Lähde: Apollomatkat

Kilpailut

Uusimmat