Kuva: Shutterstock

Lentoliikenne ympäri maailmaa sekaisin

19.07.2024 11:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Syynä häiriöön on todennäköisesti massiivinen tietoliikenteen häiriö.

Lentoliikenne ympäri maailmaa on täysin sekaisin tänään perjantaina. 

Syynä laajoihin ongelmiin lienee valtava tietoliikennehäiriö, johon kuuluvat ainakin Microsoft- ja Crowdstrike-teknologiayhtiöiden ohjelmistojen ongelmat. Lentokoneet ovat joutuneet jäämään turvallisuussyistä maan tasalle esimerkiksi Yhdysvalloissa, missä kaikki United Airlinesin, Delta Air Linesin ja American Airlinesin lennot tällä hetkellä odottavat maan tasalla vielä määrittelemättömän aikaa. 

Ongelma on maailmanlaajuinen, sillä ongelmista tietoliikenteessä ja viivästyksistä lennoissa raportoivat myös esimerkiksi australialaislentoyhtiöt Virgin Australia ja Qantas, jotka kuitenkin yhä operoivat lentoja. Myös Euroopassa viivästyksiä esiintyy nyt lukuisilla eri kentillä eri maissa kuten Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa.

Finavia sen sijaan on tänään kommentoinut muun muassa Helsingin Sanomille, että sen toiminnoissa ei ole havaittu haittoja toistaiseksi. Tilannetta kuitenkin seurataan, ja maailmalla tapahtuvat viivästykset voivat toki välillisesti alkaa näkyä myös Finnairin operoimissa lennoissa. 

Lentoliikenteen lisäksi ongelmissa ovat ainakin muun muassa pankkiyhteydet ympäri maailmaa, mikä voi aiheuttaa esimerkiksi häiriöitä korttimaksuissa. 

Lue myös: Täysin sähköllä kulkeva lento voi olla pian täällä

Lue myös: Mysteeri paisuu - Finnairin koneet lähtivät poikkeusreitille, mutta yhtiö ei kommentoi syytä

Lue myös: Useissa tuhoisissa onnettomuuksissa osallisena ollut lentokonevalmistaja Boeing tunnustaa petoksen

Lähteet: CNN, ABC, BBCHelsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat