Kuva: Shutterstock

Nesterajoitukset muuttuivat jälleen Helsinki-Vantaalla

02.09.2024 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Muutos tuli voimaan 1. syyskuuta.

Hiljattain höllentyneet käsimatkatavaroiden nesterajoitukset tiukentuivat Helsinki-Vantaalla syyskuun alkaessa uudelleen, tiedottaa Finavia.

Veivaamisen taustalla on se, että EU-määräykset ovat muuttuneet ja velvoittavat nyt kaikkia Euroopan lentokenttiä pysymään 100 millilitran pakkauskoissa, jotka Helsinki-Vantaallakin olivat ennen uudistusta voimassa. Aiemmin Helsinki-Vantaalla ehdittiin siirtyä kahden litran kokonaisnesterajoitukseen ilman pakkauskokojen rajoitusta. Kahden litran kokonaisrajoitus pysyy nytkin kuitenkin yhä voimassa.

Nesteet voi myös edelleenkin rajoituksista huolimatta kuljettaa Helsinki-Vantaalla turvatarkastuksen läpi laukun sisällä, eikä niitä tarvitse erikseen nostaa laukusta hihnalle. Nesteitä ei Helsinki-Vantaalla myöskään tarvitse pakata litran läpinäkyvään muovipussiin.

Eri kentillä rajoitukset voivat kuitenkin yhä edellyttää yllä mainittuja, joten matkailijan on hyvä varautua kohtaamaan niitäkin. Läpinäkyvän litran pussin käytäntö on voimassa muun muassa edelleen muilla Finavian lentoasemilla sekä Helsinki-Vantaan vaihtomatkustajilla.

Lue myös: Tiesitkö, ettet välttämättä pääse lennolle, vaikka olisit ostanut lipun? Harva tietää "overbookingista"

Lue myös: Vakava vaaratilanne Norwegianin lennolla

Lue myös: Täysin sähköllä kulkeva lento voi olla pian täällä

Lähde: Finavia

Kilpailut

Uusimmat