Kuva: Shutterstock

Lapin saavutettavuutta kohennetaan vilkkaina lomasesonkeina - VR pisti hihat heilumaan

14.10.2024 14:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Aikaisemmin matkan on voinut taittaa vain yöjunalla, mutta nyt se onnistuu päiväaikaankin.

Itäiseen Lappiin on pian entistä helpompaa matkustaa junan kyydissä, sillä VR kertoo lisäävänsä tästä talvesta lähtien junavuoroja Kemijärven asemalle.

Aikaisemmin Kemijärvelle on ollut mahdollista matkustaa vain yöjunalla, mutta nyt tarjonnan tueksi tulevat myös päiväjunat. 

Lisävuorot aloittavat liikennöintinsä joulukuussa 2024, ja niitä ajoitetaan kaikille vilkkaille lomasesongeille eli koululaisten loma-ajoille, pääsiäiselle, kesälomakaudelle ja ruska-ajalle. Lisävuorot halutaan ajoittaa juuri vilkkaimman matkailusesongin ajalle, jotta Itä-Lappi olisi aiempaa paremmin monen saavutettavissa. 

Vuorot lisätään vilkkaimpien viikkojen viikonlopuille niin, että perjantaisin Helsingistä Rovaniemelle kello 12.24 lähtevä juna jatkaa myös Kemijärvelle. Lauantaiaamuna puolestaan lähtee paluujuna kello 7.40 Kemijärveltä kohti Helsinkiä.

Vuorojen lisääminen on tärkeää paitsi saavutettavuuden myös ympäristöystävällisen vaihtoehdon tarjoamisen näkökulmasta. Nyt Itä-Lappi on aiempaa kätevämmin saavutettavissa myös junan kyydissä, ja esimerkiksi moniin suosittuihin lomakohteisiin kuten Pyhälle, Luostolle, Suomulle ja Sallatunturiin pääsee Kemijärveltä kätevästi junavuorojen aikatauluihin suunnitelluilla yhteysbusseilla.

Lue myös: Finavia ennustaa pahimmat syyslomien ruuhkapiikit Helsinki-Vantaalla - varaudu näihin

Lue myös: Matkustajalentokoneen lentäjä kuoli yllättäen kesken lennon

Lue myös: Nesterajoitukset muuttuivat jälleen Helsinki-Vantaalla

Lähde: VR 

Kilpailut

Uusimmat