Kuva: Shutterstock

Suomalaisten matkat suuntautuivat nyt etelän sijaan muualle - katso tilastot

25.10.2024 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Suomalaisilla oli viime kesänä uusia suosikkikohteita.

Suomalaisten aiemmin suosimat Etelä-Euroopan kohteet näyttävät uudessa tutkimuksessa menettäneen suosiotaan samalla, kun suomalaiset suuntaavat yhä useammin matkoille muihin Pohjoismaihin tai etelänaapuri Viroon. 

Tilastokeskuksen mukaan Etelä-Eurooppaan matkattiin Suomesta aiempia kesiä vähemmän. Sen sijaan erityiseen suosioon nousivat naapurimaat Viro, Ruotsi ja Norja. Norja ylitti suosiossaan jopa suomalaisten klassikkokohteet Espanjan ja Kreikan kesän lomamatkoissa. Myös Ruotsiin tehtyjen vapaa-ajan matkojen määräsi nousi 5 prosenttia edellisvuodesta. 

Yöpymisen sisältäneiden vapaa-ajan ulkomaanmatkojen määrä pysyi kokonaisuudessaan melko samana, 2,5 miljoonassa kerrassa sekä tänä että viime kesänä. Kun mukaan lasketaan myös päivämatkat ja risteilyt, päästään 2,9 miljoonaan matkaan. Näistä kaikista yli puolet, 1,6 miljoonaa, suuntautui Pohjoismaihin tai Viroon. 

Myös Suomen sisällä matkailu kasvatti suosiotaan. Yöpymisen sisältäneitä kotimaan vapaa-ajan matkoja tehtiin tämän vuoden touko-elokuussa 10,8 miljoonaa, mikä on kymmenyksen enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2023.

Lue myös: Matkustajalentokoneen lentäjä kuoli yllättäen kesken lennon

Lue myös: Turku saa uuden suoran lentoreitin

Lue myös: Nesterajoitukset muuttuivat jälleen Helsinki-Vantaalla

Lähde: Tilastokeskus

Kilpailut

Uusimmat