Kuva: Shutterstock

HS: Onko sukkahousuissasi tämä merkintä? Sille on hyvä syy

22.10.2024 18:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Vyötärön sisäsaumasta saattaa löytyä merkki, joka kertoo siitä, miten päin sukkahousut tulisi päälle pukea.

Jokainen sukkahousuja käyttänyt on jossain vaiheessa törmännyt tilanteeseen, jossa sukkahousut tuntuvat päällä epämukavilta. Syy saattaa olla siinä, että sukkahousut on puettu päälle väärinpäin.

Helsingin Sanomien mukaan joissakin, etenkin arvokkaimmissa sukkahousuissa vyötärön sisäsaumassa on nimittäin merkintä, joka kertoo sen, miten päin sukkahousut tulisi pukea.

- Osassa tuotteissa takapuolen sauman lähelle laitetaan neulontavaiheessa pieni pätkä toisen väristä lankaa, paksumpaa lankaa tai pystyommel. Merkillä varmistetaan myös, että valmistuksessa osat ommellaan oikein toisiinsa kiinni, ja tarvittaessa saumalappu kiinnitetään oikeaan paikkaan eli taakse, Vogue-brändistä Nanso Groupilla vastaava johtaja Maria Ylisiurunen kertoo Helsingin Sanomille

Kaikista sukkahousuista merkintää ei kuitenkaan löydy, sillä monet sukkahousut ovat symmetrisiä. Ne voi siis käytännössä pukea päälle miten päin tahansa.

- Ne muotoillaan muotoiluprässissä jalan muotoisiksi, mutta tuote on sinänsä samanlainen etuperin ja takaperin. Toki sitten on erilaisia muotoilevia tuotteita esimerkiksi pakaraa kohottavaa ja vatsaa litistävää mallia. Silloin on toki tärkeää, että tuote osataan pukea oikein päin, Ylisiurunen kertoo.

Lue myös: Arasteletko värikkäiden sukkahousujen käyttöä? Inspiroidu Kendall Jennerin upeasta lookista

Lue myös: Ei enää valuvia sukkahousuja - muotivaikuttajan nokkela niksi pelastaa

Lue myös: Muotiväki rakastui mielipiteitä jakavaan sukkahousuväriin: 'Kauniimmat kuin mustat'

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat