Kuva: Shutterstock

Korealaisräppäri päätyi mauttomaan temppuun mainostaakseen uutta musiikkiaan

31.07.2024 21:15 - Hanna Levänen / hanna.levanen@bauermedia.fi

Motiiviksi epäillään uusien seuraajien haaliminen sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalinen media sekä paikalliset uutismediat täyttyivät heinäkuun 30. päivä suru-uutisista Etelä-Koreassa. Underground-muusikko Ch1tkey (Jung Joon-hyuk) kuoli uutisoinnin mukaan tapaturmaisesti kuvatessaan videota sosiaaliseen mediaan. Huhujen mukaan räppäri tippui viisikerroksisen talon katolta, kertoi paikallismedia OSEN.

Huhut saivat tuulta siipiensä alle, kun muusikon ystävä kertoi edeltävänä iltana sosiaalisessa mediassa tapahtumien kulusta. Hänen mukaansa Ch1tkey oli videota kuvatessaan livennyt katon reunalta ja tippunut alas kadulle. Pelastushenkilöstö oli saapunut nopeasti paikalle ja vienyt artistin sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Tarina sai lisää pontta, kun muusikon tyttöystävänä esittäytynyt henkilö julkaisi tunteellisen päivityksen menehtyneen rakkaansa vuoksi.

Pian kuitenkin ensimmäiset epäilykset huijauksesta heräsivät. Tarkkanäköisimmät huomasivat, että Ch1tkeyn käyttämällä tunnuksella oli tehty uusi ennätys pelissä, jota artisti tiettävästi pelasi. Tulos oli tehty huhutun tapaturman jälkeen. Nettikeskusteluissa nostettiin esiin myös tosiseikka siitä, että artistin kuolemasta ei ollut tiedottanut yksikään viranomainen.

Kun ensimmäinen artikkeli mahdollisesta kuolonhuijauksesta julkaistiin, räppäri päätti paljastaa itsensä. Heinäkuun 30. päivän iltana artisti päivitti sosiaalisen median kanavaansa tervehtien seuraajiaan. Julkaisuun oli jaettu myös hänen uutta musiikkiaan.

Tapaus on aiheuttanut kaksijakoisia reaktioita. Osa pitää tempausta kekseliäänä ja jopa hauskana. Suurin osa julkaisuun kommentoineista kuitenkin kokee, että teko oli mauton ja vihastuttava.

Heinäkuun viimeisenä päivänä artisti päätti vastata syyttäviin kommentteihin. Toisin kuin ihmiset toivoivat, muusikko ei näyttänyt minkäänlaista katumusta pitämässään Instagram-livessä. Sen sijaan hän syytti mediaa kuolemansa uutisoinnista ilman faktantarkastusta.

Myös hänen toimiaan moittivat saivat osansa. Kirosanojen saattelemana Ch1tkey kehotti ihmisiä olemaan uskomatta mitä tahansa, SBS Star kertoo artistin viimeisimmästä ulostulosta.

Huijauksen motiivina epäillään olevan uusien seuraajien haaliminen sekä uuden musiikin mainostaminen.

Lue myös: Suomalainen k-pop-yhteisö on voimissaan - eteläkorealainen B.I veti Kulttuuritalon täyteen

Lähteet: OSEN, SBS Star

Kilpailut

Uusimmat