Kuva: Promo / Warner

Etan koskettava hittibiisi sai oman isän sanattomaksi - "Faija meni ihan kalpeaksi"

26.10.2024 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Etan uusi Tähtisumua-albumi julkaistiin viime perjantaina. Etta kertoo SuomiRäp Radion haastattelussa, kuinka albumi syntyi.

Artisti Etta, 27, julkaisi viime perjantaina uuden Tähtisumua-albumin. Muun muassa Ämmä-, ja Demoneista ystävii -hiteistä tunnettu artisti kertoo SuomiRäp Radion haastattelussa, että uusi albumi on tietynlainen terapialevy.

- Aloitin terapian pari vuotta sitten ja tämä albumi oli siinä tavallaan sivuprojekti. Kun Demoneista ystävii -biisi julkaistiin, niin tajusin, että ehkä ei ole noloa olla auki omissa teksteissä. Sain herätettyä keskustelua ja se rohkaisi hyvin paljon, Etta kertoo SuomiRäpin Aamu -ohjelman juontajille Aleksi Korpijaakolle ja Ville Tanskaselle

- Kaikki se palaute on ollut sellaista, että tämä albumi on tietynlainen ryhmäterapiasessio, Etta jatkaa. 

Albumilta löytyy myös hittikappale Viikonloppufaijoi, joka on koskettanut ja ihastuttanut kuuntelijoita. Kappale on kerännyt esimerkiksi Spotifyssa yli 4,6 miljoonaa kuuntelukertaa.

Etta kertoo, että biisi syntyi hyvin nopeasti ja oikeasta elämästä. 

- Viime talvena meillä oli kolmen päivän rundi ja faija oli kuskina. Se oli aika rankka reissu ja faija ajoi meidät takaisin stadiin. Olin todella väsynyt ja menin maanantaina studiolle ja tehtiin tuo biisi. Se oli tähtiinkirjoitettu hetki. Isä oli siinä koko ajan mielessä ja kaikki ne tarinat biisissä ovat oikeasta elämästä. Tuottaja haukkoi happea, kun olin niin rehellinen tekstissä.

Minkälaista oli soittaa kyseinen kappale omalle isälle, juontajat kysyvät Etalta. 

- Kutsuin faijan kylään ja tein ruokaa ja mua jännitti todella paljon. Sanoin, mikä biisin nimi on ja faija meni ihan kalpeaksi, Etta sanoo.

- Olimme sohvalla ja laitoin biisin päälle. Katsoin faijaa ja näin, miten hän meni tiloihin. Se oli varmasti faijalle paha paikka ja hän joutui sitä sulatella, Etta jatkaa. 

Etta on julkaissut uransa aikana jo kaksi menestysalbumia ja neljä EP:tä sekä lukuisia hittibiisejä on striimattu Spotifyssa yhteensä yli 100 miljoonaa kertaa. Hänen vuonna 2021 julkaistu debyyttialbuminsa Tyttö on striimannut platinaa ja 2022 ilmestynyt kakkoslevy Tykkäät kummiski kultaa. Jälkimmäinen teki myös suomiräpin historiaa nousemalla listaykköseksi. 

Tulevan Tähtisumua -albumin levyjulkkareita juhlitaan Ääniwallissa 2. marraskuuta.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. '

SuomiRäp Radio, Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

6. joulukuuta on luvassa ennennäkemätön rap-ilta, kun SuomiRäp Radio ja Kulttuuritalo juhlistavat itsenäisyyspäivää ensimmäistä kertaa järjestettävän juhlan muodossa. 

Illan aikana lavalle nouset muun muassa Sexmane, Jambo, Turisti, Lukas Leon, F, Axel Kala sekä Lyttä. Lisää artistijulkaisuja on tulossa myöhemmin. 

Illan aikana palkitaan myös vuoden aikana ansioituneita tekijöitä. Kaikkiaan palkintokategorioita on kahdeksan, joista kuuden voittajan palkitsemisesta päättää yleisö. Kategoriat, joihin yleisö voi vaikuttaa ovat: Vuoden biisi, Vuoden artisti, Vuoden tulokas, Vuoden albumi, Vuoden tuottaja ja Vuoden Live. 

Äänestys on nyt käynnissä, ja oman äänesi voit antaa täällä

Lue myös: Etta julkaisi uuden EP:n, jolla kaikki "vaan loksahti kohdalleen"

Lue myös: Etta teki uudella albumillaan historiaa: "Tästä se kaikki vasta alkaa"

Kilpailut

Uusimmat