Herkullinen rapurisotto maistuu ympäri vuoden - katso keittiömestari Sirly Ylläsjärven resepti!
Keittiömestari Sirly Ylläsjärven Elämäni Lappi -podcastin uudessa jaksossa vieraana on Tinni Wikström. Tämän jakson reseptivinkkinä on herkullinen rapurisotto.
Rapurisotto sopii niin talvisiin päiviin kuin kesäiltoihinkin. Ylläsjärvi vinkkaa, että risoton voi valmistaa myös grillissä.
- Itse tykkään kokkailla ulkona ympäri vuoden ja mikä parasta, sisällä ei ole mitään sotkua!
Sirly Ylläsjärven rapurisotto neljälle
Raaka-aineet:
4 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 sinkku valkosipulin kynttä
1 iso keltainen sipuli
1 dl valkoviiniä
1 l hummeri -tai rapulientä
2 dl parmesaania raasteena
1 nippu persiljaa
1 dl kermaa
1 rkl voita
3 dl jokiravun pyrstöjä tai kuningasrapua
0,5 sitruunan mehu
4 tl caviarttia
Ohje:
Kuumenna grilli n. 200 asteeseen ja ota käyttöön Weberin syvä laakea pannu, se on loistava risoton tai vaikka paellan valmistukseen.
Suosittelen käyttämään epäsuoraa lämpöä. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi.
Laita pannuun öljy, sipulit ja riisi, kuullota hetki. Lisää valkoviini ja odota kunnes imeytynyt.
Lisää pikkuhiljaa lientä kunnes riisi alkaa olemaan kypsä. Lisää lopuksi kerma ja anna porista kunnes on imeytynyt.
Lisää lopuksi parmesaani, voi, ravut ja tuore persilja sekä puolikkaan sitruunan mehu.
Viimeistele caviartilla ja tarjoile heti.
Kuuntele Elämäni Lappi -podcast Podplayssa.
Lue myös: Kun kerran teet napolilaisen pizzan, paluuta ei ole - ota Sirly Ylläsjärven resepti haltuun!
Lue myös: Juustoleipä on täydellinen herkku pakkaspäiviin - katso Sirly Ylläsjärven maukas resepti
Podplay, Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.