Kuva: Shutterstock

Bauer Median ja STT:n tekoälyradiouutisprojekti palkittiin innovaatiopalkinnolla

07.10.2024 12:15 - Hanna Levänen / hanna.levanen@bauermedia.fi

Voittajan valinnassa painotettiin tiettyjä kriteerejä.

Euroopan uutistoimistojen liitto EANA on palkinnut Bauer Median ja STT:n yhteistyöprojektin. Tekoälyn lukemat radiouutiset voittivat vuosittain jaettavan innovaatiopalkinnon, kertoo palkintoa Roomassa vastaanottamassa ollut STT tiedotteessaan.

Innovaatiopalkinnon voittajan valinnassa painotettiin neljää kriteeriä. Hankkeelta muun muassa odotettiin nimensä mukaisesti ongelman ratkaisua innovatiivisella tavalla. Lisäksi oli toivottavaa, että tapa olisi sellainen, josta myös muut uutistoimistot voisivat hyötyä. Loput kriteerit liittyivät kustannustehokkuuteen sekä uutistoimistojen sisältöjen laajentamiseen.

Projektista erityisen alallaan tekee se, että vaikka tekoäly onkin vahvasti tekemisessä mukana, ei se kuitenkaan vaaranna journalistista luotettavuutta. Toimittajat ovat edelleen puikoissa ja tekoäly toimii vain apuvälineenä uutisten lukemisessa.

- Ammattitaitoinen journalisti on ylivertainen sekä kirjoittamaan puhuttuun muotoon tarkoitettua tekstiä että metatiedottamaan sen, STT:n liiketoimintajohtaja Pihla Lehmusjoki toteaa tiedotteessa.

Bauer Median ja STT:n yhteisuutisia siirryttiin kuuntelemaan yli 10 kotimaisella radiokanavalla aiemmin tänä keväänä.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova on osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Pohjoismaiden ensimmäinen tekoälyradio aloitti toimintansa - kuuntele ensimmäiset sanat

Lähde: STT

Kilpailut

Uusimmat