Kuva: Alt Party

Helsingissä vietetään luovia tietokonejuhlia - "Ei tultu pelaamaan, vaan tekemään taidetta"

11.10.2024 17:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Alternative Party -tapahtumaa juhlitaan Helsingin Tekniikan museossa.

Helsingin Tekniikan museossa vietetään viikonloppuna 11.-13. lokakuuta Alternative Party -tietokonetapahtumaa, joka sisältää erilaisia demotuskilpailuja, näytöksiä ja työpajoja. Samalla vierailijat voivat tutustua Helsingin Tekniikan museon näyttelyihin ja mukana on niin vanhaa tekniikkaa kuin tekoälyäkin. Myös Tekoälyradiolla on oma pisteensä. 

- Alternative Partyssä on kyse laneista ja tänne ei tultu pelaamaan vaan tekemään taidetta. Täällä on tärkeää oppia, tehdä yhdessä ja luoda jotain uutta, tapahtumajärjestäjä Anni Murtosaari sanoo Voice.fi:lle. 

Yksi tapahtuman teemoista on tekoäly, joka on tämän hetken yksi puhutuimmista aiheista taiteen ja tieteen saralla. Murtosaari haluaa korostaa, että tekoäly on nimenomaan työkalu ja uusi apu tekemiseen.

- Työskentelen taiteen kentällä ja käytän tekoälyä työkaluna. Haluan antaa ihmisille sitä valistusta, että tekoäly on työkalu, jota voi käyttää oikein ja jota voi käyttää väärin. 

Kuvassa Murtosaaren julkaisema kuva, jossa oikealla on alkuperäinen ja vasemmalla tulos, kun tekoälyä on käytetty työkaluna kuvan muokkaamisessa. (kuva: Anni Murtosaari)

Alternative Party -tapahtuma kestää kuluvan viikonlopun ja paikan päälle kannattaa saapua, jos tekniikka, tietokoneet, tekoäly ja demotus kiinnostavat. Varsinkin yhden asian Murtosaari haluaa viikonlopulta nostaa. 

- Tällaisissa juhlissa yksi parhaista jutuista on lauantaina tapahtuva iltaohjelma, jossa käymme läpi kaikki osallistujien tuotokset ja teokset. Voittajat valitaan äänestyksellä, Murtosaari sanoo. 

Alternative Partya on järjestetty vuodesta 1998 alkaen. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille. Tapahtumaan voit tutustua täältä. 

Bauer Media on yksi Alternative Partyn yhteistyökumppaneista. Radio Nova, Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. Bauer Media tuottaa ääniratkaisuja Tekoälyradioon ja muille kanaville yhdessä Lexofonin kanssa. 

Lue myös: Bauer Median ja STT:n tekoälyradiouutisprojekti palkittiin innovaatiopalkinnolla

Lue myös: Suomalaispaahtimon tekoälykahvi nousi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi - ensimmäinen laatuaan

Kilpailut

Uusimmat