Yllättävä lihottaja: Jokaisesta kodista löytyvä mauste kerryttääkin kiloja
Tuore tutkimus on selvittänyt, että suola saattaa lisätä kiloja muutenkin vain hetkellisen turvotuksen muodossa. Australiassa tehdyssä tutkimuksessa ne koehenkilöt, jotka söivät pastaa suolaisella kastikkeella keräsivät 11 prosenttia enemmän kaloreita kuin ne koehenkilöt, jotka söivät samaa ruokaa vähäsuolaisella kastikkeella. Vaikka 11 prosenttia ei kuulosta suurelta määrältä, näkyy luku nopeasti painossa. Tutkijat uskovat suolaisen ruoan vaikuttavan haitallisesti kylläisyyden tunteeseen jo siitäkin syystä, että suolaisempi ruoka maistuu monesta paremmalta. Toki liian suolaisen ruoan nauttimisen näkyy kehossa nopeastikin nesteen kertymisen muodossa eli turvotuksena.
Jo pitkään on myös ollut tiedossa, että suolan käyttö kannattaa terveydellisistäkin syistä pitää kurissa, etenkin jos taustalta löytyy korkeaa verenpainetta tai sydän- ja verisuonisairauksia. Etenkin suomalaiset ovat tunnetusti kansaa, jotka eivät kursaile suolan käytössä. Silti asiantuntijoiden mukaan terveen, aktiivisesti liikkuvan ja terveellistä ruokavaliota noudattavan ihmisen on turvallista nauttia ajoittain suolaisempiakin ruokia.
Lue myös: Himoitsetko usein punaista lihaa tai suolaisia ruokia? Voi kertoa paljon terveydentilastasi
Lähde: Women's Health Magazine