Tutkimus todisti: Pakastettu kala on aivan yhtä hyvää kuin tuorekin
Norjalaiset tutkijat ovat todistaneet, että pakastetussa kalassa säilyvät kaikki samat ominaisuudet kuin tuoreessakin kalassa on, kertoo Daily Mail. Pakastetun kalan etu tuoreeseen verrattuna on muun muassa se, että tuore kala säilyy vain muutaman päivän jääkaapissa. Pakastekalan voi käyttää julkaisun mukaan kuuden kuukauden sisällä.
Tutkijat testasivat myös parhaimpia tapoja pakastaa kalaa, jotta se säilyttäisi mahdollisimman monet hyvistä ominaisuuksistaan.
Pakastekaloissa on myös julkaisun mukaan yksi suuri etu. Kalat voivat sisältää loisia, mutta niiden ne kuolevat pakastuksen aikana. Jos kala on ollut pakastettuna seitsemän päivää, kaikki loiset ovat mitä luultavimmin tuhoutuneet.
Asiantuntijoiden mukaan kala säilyttää tuoreutensa ja ravintoaineensa, jos se on pakastettu nopeasti pyytämisen tai ostamisen jälkeen.
Lue myös: Kalan syöminen raskauden aikana vaikuttaa lapsen kehitykseen myönteisesti
Lähde: Daily Mail