Varaudu flunssakauteen hyvissä ajoin – ruoka-aineet, jotka vahvistavat vastustuskykyäsi
Syksyn saapuessa myös flunssakausi alkaa, jolloin erilaiset bakteerit ja virukset leviävät yhä herkemmin. Vahvista vastustuskykyäsi jo hyvissä ajoin kiinnittämällä tarkempaa huomiota ruokavalioon.
Prevention sivusto listasi ruuat, jotka tekevät hyvää vastustyskyvyllesi. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.
Jugurtti
Jugurtti sisältää probiootteja, jotka suojaavat vatsaa ja suolistoa sairauksia aiheuttavilta sairauksilta.
Valkosipuli
Valkosipuli sisältää allisiinia, jonka tiedetään taistelevan tulehduksia ja bakteereita vastaan.
Merenelävät
Merenelävät sisältävät runsaasti seleeniä, joka puolestaan edistää kehon valkosolujen tuotantoa. Valkosolut nopeuttavat flunssavirusten poistumista kehosta ja näin ollen nopeuttavat parantumista.
Tee
Harvardin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa koehenkilöt joivat päivittäin viisi kupillista mustaa teetä kymmenen päivän ajan. Tutkijoille selvisi, että teetä juoneilla koehenkilöillä oli kymmenkertaisesti enemmän viruksia vastustavia interferoneja kehossaan kuin placebona muuta kuumaa juomaa nauttineilla henkilöillä.
Lehtivihannekset
Lehtivihannekset, kuten esimerkiksi lehtikaali, ovat erinomaisia A-vitamiinin lähteitä. Myös A-vitamiini on tärkeä tekijä hyvän vastustuskyvyn kannalta.
Kalat
Runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältävät lohi, makrilli ja silli ovat hyvä lisä ruokavalioon flunssakautena. Hyvät rasvahapot nimittäin lievittävät tulehdusta ja suojaavat keuhkoja flunssalta sekä hengitystieinfektioilta.
Sienet
Preventionin artikkelissa todetaan, että tutkimukset ovat osoittaneet sienten lisäävän valkosolujen tuotantoa ja toimintaa. Erityisen hyvä asia tämä on silloin, kun kärsit infektiosta.
Lue myös: Huonoja uutisia - flunssa voi levitä pelkästään hengityksen välityksellä
Lue myös: Haluatko välttää flunssaa? Lakanoiden pesukerroilla on väliä
Lähde: Prevention